Majte gule a nenechajte si diktovať od štátu vo vlastných podnikoch, hovorí majiteľ prevádzky
26 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Trnava. Mesto, kde okrem historických pamiatok, je aj mnoho prevádzok. Mnohé z nich, "pandemické" opatrenia zo strany štátu ruinujú. A nielen tam! Jeden z majiteľov mlčať prestal. Nasadil si ženskú parochňu, lebo podľa neho k cirkusu, ktorý je na Slovensku sa inak obliecť nedá a povedal dosť!


"Priatelia jeseň je tu a štát, ktorý za minulý rok zrazil gastrosektor obmedzeniami na kolená a vykašľal sa na normálne kompenzácie, ide opäť diktovať koho môžeme a koho nemôžeme obslúžiť," hovorí majiteľ prevádzky Hollywood Burger v Trnave vo videu na sociálnej sieti. 

Jedlo má podľa neho ľudí spájať ľudí a nie rozdeľovať a preto, pozýva všetkých. "Zákazníci sú u nás vítaní všetci. Testovaní, netestovaní, očkovaní, neočkovaní, žltí, zelení, ZŤP, malý veľký, chudý. Nejdeme žiadne OTP, ani PDF, ani iné skratky," vysvetľuje ironicky. Nie prvýkrát.

Rozdiel medzi účinnosťou Ivermectinu a neúčinnosťou vakcíny je šokujúci, tvrdí Mesík
Ivermectin vz vakcína. Boj, v ktorom zjavne ťahá za kratší koniec liek, ktorý má však jasne navrch v liečení COVID-19. Žiaľ, je lacný, a tak ho mnohé vlády v boji s pandémiou odmietajú. Radšej posielajú milióny farma firmám za málo účinné a ešte... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Štát klamal

Nedávno, keď sa trnavský kraj, podľa Covid automatu prehupol, ako ironicky poznamenal do cyklaménovo-stračatelovej farby, tiež reagoval. Na sociálnej sieti nechal odkaz: "Priatelia od pondelka prechádza naša prevádzka do cyklaménovo-stračatelovej farby. Preto budeme pri vstupe kontrolovať nasledujúce dokumenty: rybársku povolenku, žiacke knižky, zbrojný preukaz, kompletnú zdravotnú kartu, vodičský preukaz skupiny F, stav vášho účtu, maturitné vysvedčenie, cestovný pas a pre najšikovnejších, fotku Zdeny S. za mlada, alebo fotku jednorožca. Bude to ťažké, pretože nemáme právo pýtať tieto doklady, ale koho to zaujíma?"

V závere dodáva: "Čoskoro sa naše okresy dostanú do čiernej farby. Zase sme sa nechali oklamať. A žiadam majiteľov podnikov, aby nabrali konečne gule. Do vnútra nemôžete ísť ani očkovaní, ani neočkovaní. Takže aká sloboda? Aká vakcína? Žiadam od majiteľov, aby si prestali nechať diktovať od štátu čo môžu a čo nemôžu robiť vo vlastných podnikoch. A koho môžu a koho nemôžu obslúžiť. Podnikať sme išli, aby sme neboli od nikoho závislí. Toto prestáva byť pravdou. Takže tak."
Podnik sa po zverejnených videách nevyhol kontrole štátnych orgánov

Majiteľ reagoval: "Legenda hovorí, že najdochvíľnejší zákazníci sú štátni zamestnanci. A preto už o 10-tej, na otváračku nám tu lomcovala dvere hygiena aj s políciou. Musím povedať, že boli všetci milí. A každý z nás vedel, že kontrolujeme nezmysel vymyslený vládou. Chceli z nás spraviť exemplárny príklad potrestania, ale namiesto toho budeme vzorom pre všetky prevádzky na Slovensku."