Smiali sa zo sociku a teraz budú mať toaleťák v USA na prídel
25 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

.Súdruhovia to fakt domrvili. Je síce pekné vysmievať sa z nedostatku, z dlhých radov na banány, prípadne z čakania na auto dlhé mesiace. Pre nedostatok čipov sa teraz tiež čaká na auto dlhé mesiace, v Británii sú kolóny áut bez benzínu a v USA hrozí obchodný reťazec tým, že toaleťák bude na prídel.


"Toaletný papier bude iba na prídel, oznamuje zákazníkom veľký americký reťazec. Aj v USA hrozí nedostatok tovaru kvôli chýbajúcim vodičom." Informuje český web lidovky,.cz.
Američania sa učia šetriť s papierikmi

"Americký obchodný reťazec Costco zaviedol vo svojich obchodoch limity pre nákup toaletného papiera, papierových obrúskov alebo potrieb, ktoré slúžia k upratovaniu. Môžu za to problémy v preprave a pandémia choroby covid-19, ktorú sa v Spojených štátoch nedarí dostať plne pod kontrolu."
Bitka o toaleťák a servítky

Medzi veľmi žiadané položky patrí hlavne toaletný papier alebo papierové obrúsky. Práve o ne je teraz v Spojených štátoch obrovský záujem.  Maloobchodný reťazec Costco preto u niektorých položiek zaviedol limity pre nákup. Informoval o tom portál CNBC .
Chýbajú vodiči pre logistiku

"Firme chýbajú vodiči nákladných automobilov a tovar sa jej často nedarí dostať včas do svojich obchodov. Až trojtýždňové meškania dodávok nie sú v posledných týždňoch neobvyklé. Firma sa preto aktuálne snaží zásoby dopĺňať s oveľa väčším predstihom ako predtým." Píšu lidovky.cz.
Nie sú ľudia, nie sú kontajnery, nie je palivo

"Tovar sa oneskoruje už v prístavoch. Firmy bojujú s nedostatkom prepravných kontajnerov, situáciu navyše zhoršuje aj covidová pandémia. V mnohých štátoch po celom svete chýbajú vodiči kamiónovej dopravy," uviedol podľa citovaného zdroja pre portál CNN finančný riaditeľ spoločnosti Costco Richard Galanta.
Ak aj dostanete tovar, niet zas tašiek

Nedostatok papiera na trhu trápi aj mnohých iných predajcov. Majú nedostatok tašiek. Napriek chaosu s predajom sa firmám darí, inflácia vytláča cenovú špirálu a zisky tak paradoxne rastú.

(Medzititulky red. HD.)

Panika v Británii: Spoločnosť BP zatvára desiatky čerpacích staníc, kamióny s palivom budú asi šoférovať vojaci
Benzínové pumpy v Británii zasiahli panické nákupy. V juhovýchodnom Anglicku dokonca tvoria rady. Britský minister dopravy totiž nepovolil uvoľnenie imigračných pravidiel pre vodičov nákladných automobilov, informuje The Times. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková