Slováci sú pobúrení: Lekári odmietajú neočkovaných vyšetriť, na pohotovosť nepustili 5-mesačné dieťa v horúčkach!
25 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Z celého Slovenska sa ozývajú rozhorčené hlasy pacientov! Vyvolalo ich nové usmernenie z ministerstva zdravotníctva. To hovorí, že do nemocnice či k lekárovi môžu ísť už len očkovaní. Neočkovaní sa k pomoci nemusia dostať, ak sa nepreukážu negatívnym testom na koronavírus alebo potvrdením o prekonaní ochorenia, píše portál 1pluska.sk.



Nová smernica

Už 8. septembra začalo platiť usmernenie ministerstva zdravotníctva, ktoré umožňuje vpustiť do nemocnice či ambulancie len zaočkovaných alebo pacientov s negatívnym testom nie starším ako 72 hodín. Zatiaľ nie je toto usmernenie povinné. Nemocnice či ambulancie lekárov sa môžu samy rozhodnúť, či k takémuto kroku pristúpia.

Povinný test môžu od pacienta vyžadovať všeobecní lekári, doktori špecialisti, zubári, poliklinika, zdravotné stredisko, ambulancia aj nemocnica.
Odmietli pomoc dieťaťu

Už teraz sa však ozývajú pobúrené hlasy pacientov z celého Slovenska. Mnohí sa nedostali na pravidelné preventívne prehliadky, niektorí dokonca ani na pohotovosť. Neočkovanej mamičke Daniele z Nitry nechceli bez testu vyšetriť 5-mesačnú dcérku v horúčkach na detskej pohotovosti!

Lekári už nechcú byť rukojemníkmi takého systému, ktorý ubližuje pacientom
O nepriaznivom stave a vývoji situácie v slovenskom zdravotníctve informuje tlačová správa z dnešného mimoriadneho brífingu Slovenskej lekárskej komory (SLK). "Lekári už nechcú byť rukojemníkmi takého systému, ktorý ubližuje pacientom," píše sa v... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Moja dcérka mala teplotu 39, 8 °C. Nedarilo sa mi teplotu znížiť, tak sme šli na pohotovosť. Sestrička sa najskôr spýtala, či sme OTP, tak som povedala, že nie, ale keď treba, ja na test pôjdem. Ale ona trvala na tom, aby som dala testovať aj 5-mesačnú dcérku, čo som odmietla. Takže prvej pomoci sme sa nedočkali. Malú som zobrala domov, dávala som jej obklady, zábaly a modlila sa k Pánu Bohu, aby jej teplota klesla,“ opísala pre portál svoju skúsenosť.

Z celej situácie zostala Daniela poriadne znechutená. „Je to všetko o buzerácii a rozdeľovaní ľudí. A prosím, netvrďte mi, že sú to nariadenia, pretože kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá dôvod,“ dodala  mamička.

Kotleba tvrdí, že Lipšicovi ľudia plánujú v najbližších dňoch obviniť Maroša Žilinku!
Líder strany ĽSNS priniesol v piatok večer šokujúcu informáciu. Vo videu, ktoré nakrútil po návrate z pohrebu Reného Baláka tvrdí, že práve na tejto smutnej udalosti sa dozvedel niečo, čomu je až ťažké uveriť. Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Petra Demková

Čo na to ministerstvo?

Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že lekári majú vyšetriť pacientov, keď ide o urgentné stavy. „Ústavné zdravotnícke zariadenia si na odporúčanie ministerstva zaobstarali test na rýchlu diagnostiku ochorenia COVID-19, najmä  pre testovanie  urgentných prípadov,  t.j. prípadov v ohrození života. Vtedy totiž často nie je možné zistiť u pacienta jeho epidemiologickú anamnézu, prípadne či je očkovaný alebo testovaný,“ odpovedali z Komunikačného odboru ministerstva.

Kým koalícia rieši spory, SMER - SD jednoznačne stúpa
25 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Aj zaočkovaní sa musia pripraviť

Od kompletne zaočkovaných osôb, ktoré chcú navštíviť ambulantného lekára vrátane stomatológa, by sa test nemal vyžadovať. Takýto pacient však nemôže mať príznaky covidu ani absolvovať návštevu lekára po kontakte s pozitívnou osobou. Rovnako by nemal byť po návrate z rizikovej krajiny. V opačnom prípade je na lekárovi, či očkovaného vyzve, aby sa otestoval.

Neočkovaní sú na tom podstatne horšie! Ministerstvo dalo ambulanciám či nemocniciam voľnú ruku a tie takýchto pacientov nemusia bez testu vyšetriť. Ak sa lekár rozhodne takýmto spôsobom chrániť, pacienta má usmerniť telefonicky alebo emailom. Ak si test nevie zabezpečiť, absolvovať ho môže až v ambulancii, objednajú ho na presný termín.

Hlina sa chcel opäť zviditeľniť. Nápad s veľkým bilboardom mu však tentokrát nevyšiel
Diaľnice D4 a D4 sa stanú určite hanbou Slovenska. Teda nie samotné cesty, ale križovatka, či estakáda, ktorá ich mala spájať. Mala, ale nespája, pretože to naši „odborníci“ nedomysleli, a tak ju naprojektovať jednoducho nedali! Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik