Novým predsedom strany Spolu je M. Kollár (DOPLNENÉ)
25 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR
Novým predsedom mimoparlamentnej strany Spolu - občianska demokracia sa stal Miroslav Kollár, zvolili ho na sobotňajšom sneme strany. Pre TASR to potvrdil hovorca strany Matej Bučko.

Aktualizované (Doplnené) dňa 25.9.2021 o 15:40

Kollár sa v statuse na sociálnej sieti poďakoval za dôveru. "Pokračujeme v práci na lepšom Slovensku, verím, že všetci SPOLU. A, samozrejme, nebudeme sa vyhýbať ani spolupráci s najbližšími partnermi," uviedol.

V súboji o post šéfa strany sa Kollár stretol s doterajším predsedom Jurajom Hipšom. V prípade oboch kandidátov išlo tiež o voľbu filozofie smerovania strany. Kým Kollár je presvedčený, že Spolu má fungovať samostatne ako stredopravá a občianskodemo­kratická strana, Hipš presadzoval spojenie s Progresívnym Slovenskom (PS), ktoré by umožnilo získať dostatočné percentá vo voľbách a využiť tak odborný potenciál strany pre vytvorenie alternatívy voči súčasnej i minulej vláde.

K spojeniu s PS vyzvala aj predsedníčka "progresívcov" Irena Bihariová, v otvorenom liste členom strany Spolu argumentovala názorovou i hodnotou blízkosťou oboch politických subjektov.

Oficiálnu tlačovú konferenciu po skončením snemu má Spolu-OD naplánovanú o 17.00 h.

Šeliga žiada Mikulca dosadiť na inšpekciu ich/jeho "našich"
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) by mal uskutočniť kroky k stabilizácii pomerov na Úrade inšpekčnej služby (ÚIS). V rámci diskusnej relácie RTVS Sobotné dialógy to podľa agentúry TA SR uviedol podpredseda koaličnej strany Za ľudí Juraj... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | TA SR/ upravil Ivan Brožík