Letisko Schwechat alarmuje - cestujúci s falošnými testami na palubách
25 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Myslíte si, že ak cestujete lietadlom, ste voči pandémii ochránení? Vy možno máte pravé testy i očkovanie, ale vaši spolucestujúci nie. Na Balkáne sú výsledky falošných negatívnych testov jednotkou na čiernom trhu. Potvrdzuje to Aj letisko Viedeň - Schwechat.


"29 falošných testov PCR: Toto je predbežná správa polície na letisku Viedeň-Schwechat len od začiatku septembra." informuje web kurier.at.
Albánsko vedie

Podľa ministerstva vnútra Rakúska väčšinu z falošných testov používajúalbánski občania (konkrétne 20). „Potom, čo to pôvodne odmietli, priznali, že falošné certifikáty získali na internete ešte pred tým, ako vyrazili na cestu,“ uviedlo ministerstvo vnútra.
Ľudí otáčajú späť, ale zas len lietadlom

Ľudí vrátili na hranicu a oznámili to prokurátorovi a zdravotnému orgánu. Po zaplatení zábezpeky museli nastúpiť cestu domov.
Rakúsko sprísňuje kontroly

„Cezhraničná mobilita je dôležitým faktorom šírenia pandémie. Kontroly na letiskách boli preto zintenzívnené a príslušníci pohraničnej polície boli informovaní o falzifikátoch. Priebežne sa už ukazuje účinnosť a dôkladnosť kontrol, “ hovorí minister vnútra Karl Nehammer (ÖVP).

Od štvrtka sa polícia čoraz častejšie pohybuje aj v krčmách a na masových podujatiach s cieľom vypátrať falošné doklady k PCR testom, informuje kurier.at.

(Medzititulky red. HD.)

Babiš s Orbánom na summite v Budapešti odmietli imigráciu na úkor podpory rodín
25 | 09 | 2021 | Tibor Sipos