Koalícia chce zákonom rušiť všetko a každého, kto jej prekáža. Hoci aj nezákonne
25 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Účelové a politické zásahy vládnej koalície do právneho štátu musí nevyhnutne začať riešiť Európska komisia, inak bude demokratický charakter Slovenska ohrozený." (Citát - poslanec Marián Kéry.)


"Priatelia, koalícia vraj zvažuje, okrem iného, oddeliť Generálnu a Špeciálnu prokuratúru. S cieľom rozviazať ruky Danielovi Lipšicovi. A zaviazať ich Marošovi Žilinkovi". Upozorňuje formou statusu na sociálnej sieti v podstate na verejné tajomstvo poslanec Marián Kéry.

Reprofoto FB (@Marián Kéry - poslanec NR SR)

Bezzubý generálny prokurátor

"Právomoci oboch prokuratúr by mali byť upravené tak, že generálna už nebude mať právomoc vyšetrovať, dozorovať a zastavovať trestné činy korupcie, zneužívania právomoci verejných činiteľov, policajtov, politikov, prokurátorov a sudcov. Spomenuté právomoci by mala mať len Špeciálna prokuratúra." Varuje poslanec Kéry.
Všetka moc Lipšicovi (a teda aj Matovičovi)

"Ďalej vraj chce koalícia zrušiť Inšpekciu ministerstva vnútra, pričom jej právomoci má prevziať nový útvar, ktorý by mal byť o mesiac zriadený a bude spadať výlučne len pod Špeciálnu prokuratúru (rozumej Lipšica) a súdy."

"Tiež má vraj byť zriadený Najvyšší špeciálny súd, aby riešil v dovolaní rozhodnutia Lipšicovho Špeciálneho súdu. A to nie je koniec. Koalícia chystá vraj aj ďalšie, účelové zmeny zákonov." Avizuje marián Kéry.
Účelové skrátenie väzby pre vyvolených

"Väzba bude zo zákona skrátená na 3 mesiace a jej predĺženie bude v mimoriadnych prípadoch možné len Najvyšším špeciálnym súdom. Inak povedané, páni Čurilla a spol. budú o 3 mesiace prepustení na slobodu a ich trestné činy bude v odvolaní po novom riešiť už len Najvyšší špeciálny súd." Keby to tak mohol zažiť generál Lučanský a mnohí iní, hnijúci roky v žalároch!
A stále nekončíme

"Novozriadená Špeciálna vyšetrovacia agentúra (ktorá nahradí Inšpekciu MV) bude môcť výlučne stíhať policajtov, politikov, prokurátorov a sudcov, pričom tieto veci bude výlučne dozorovať Špeciálna prokuratúra a súdiť Špeciálny súd. Kompetencie Generálnej prokuratúry a všeobecných súdov budú v tomto smere úplne zrušené." Pokračuje ďalej vo výpočte  nových podôb "demokratúry" zo strany koalície Marián Kéry.

Kéry nevylúčil, že sa zahraničný výbor bude zaoberať cestami Igora Matoviča
Šéf zahraničného výboru Národnej rady SR Marián Kéry (Smer-SD) nevylúčil, že si na výbor pozvú ministra financií Igora Matovič. A to v súvislosti s jeho zahraničnými cestami do Moskvy a Budapešti. Európsky výbor podľa slov jeho podpredsedníčky Zity... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | tasr

Matovič získa pozíciu Beriju

"Takže po novom už nič nebude brániť Matovičovi a spol. trestne stíhať a odsúdiť kohokoľvek bude
chcieť..."

"Čo to na nás títo doslova zúfalci skúšajú? To naozaj im je ukradnutá zákonnosť? To naozaj sú rozhodnutí svojimi krvavými očami účelovo kriviť paragrafy len preto, aby mohli bez dôkazov pozatvárať čo najviac ľudí spojených s opozíciou a naopak, oslobodiť svojich, ktorí preukázateľne konali protiprávne?"

"Koalícia na jednej strane vykrikuje, že polícia má rozviazané ruky. Na strane druhej, ak tie rozviazané policajné ruky siahajú po ľuďoch z koaličného tábora, alebo im blízkym či nakloneným, tak zrazu kričí koalície v panike, že tie ruky sú rozviazané príliš? A to všetko bohorovne, bez štipky sebareflexie?" Trefne sa pýta poslanec Kéry.
Kam sme sa to dostali

"Aby kajúcnici boli jediným „dôkazom“ proti tým, ktorí majú byť zničení? A to dokonca kajúcnici, ktorých výpovede občas vyšetrovatelia musia upraviť, aby „to sedelo“? To kde sme sa dostali, aby niekto, na koho rôzni skoordinovaní mafiáni, gauneri a podvodníci lejú vedrá špiny, mal dokazovať, že je nevinný? Nemala by sa dokazovať skôr vina, ako nevina?"

"Pýtam sa, a určite nielen ja - cui bono? Komu tento vývoj prospieva? Stretávam na cestách po Slovensku množstvo ľudí. Ako vo výraznej väčšine naozaj obyčajní ľudia hodnotia túto vládnu koalíciu, by si Heger, Matovič, Mikulec a spol. za klobúk nedali. Neschopní amatéri schopní všetkého, len aby sa pri moci udržali, to sú ešte služné slová na ich adresu." Končí svoj status na sociálnej sieti Marián Kéry.

(Medzititulky red. HD.)

Rezort kultúry nedal prvýkrát Múzeu SNP na oslavy ani cent! TOTO sa ešte nikdy nestalo, kritizuje vládu Kéry
Oslavy 77. výročia Slovenského národného povstania využila strana Smer-SD aj na kritiku vlády ohľadom banskobystrického Múzea SNP. To má po 1. januári budúceho roka prejsť spod pôsobnosti a správy ministerstva kultúry pod rezort... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik