Kde nič, tu nič a zrazu vo vzduchu vynovený Suchoj Su-30SM1 (VIDEO)
25 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Očití svedkovia v Rusku spozorovali nový stíhací stroj. Lietadlo je pravdepodobne prototypom modernizovaného Su-30SM, ktorý bol postavený v leteckom závode Irkutsk (IAZ). 


Autori podľa webu vpk.name poznamenávajú, že lietadlo ešte nedostalo štandardnú schému laku, ale na prototype je už možné vidieť identifikačné značky ruských vzdušných síl.
Známy je už dávnejšie

Nedávno sa zas iným autorom podarilo získať obrázky tohto lietadla počas medzipristátia prototypu v Omsku. Lietadlo pravdepodobne letelo z Irkutska do Žukovského.


Už sa pripravuje verzia SM2

V máji Izvestija s odvolaním sa na zdroj z vojenského rezortu informovala o modernizácii lietadla Su-30SM. Stíhačky leteckých a námorných síl budú vylepšené na úroveň Su-30SM2. Lietadlo dostane nové motory AL-41F-1C, radar Irbis a rozšírený bojový arzenál.
Čo bolo Sovietske, nie je Ruské

V auguste Konstantin Sivkov, zástupca prezidenta Ruskej akadémie raketových a delostreleckých vied (RARAN) pre informačnú politiku, doktor vojenských vied, zhodnotil hlavnú prehliadku námorníctva v Petrohrade. Podľa odborníka väčšinu letectva na prehliadke predstavujú vozidlá sovietskej výroby. Za ruské je možné považovať iba Su-30SM a Ka-52K, poznamenal Sivkov.

(Medzititulky red. HD.)

Kto z koho - ruský Suchoj SU-75 v súboji s americkou F-35
Ruskí piloti oznámili, kto vyhrá reálny súboj medzi Su-75 a F-35. Stačili im na to výsledky, ktoré vyprodukoval počítačový letecký simulátor po zadaní letových schopností, zbraňových systémov a iných technických detailov oboch... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Ivan Brožík