JUDr. Géci radí, ako riešiť neutíchajúce protiprávne situácie
25 | 09 | 2021 I Ján Papuga

JUDr. Marek Géci sa dlhodobo venuje markantným porušovaniam práv v súvislosti s protipandemickými opatreniami. Včera zverejnil na svojom facebookovom profile vyše hodinové video, ktorým chce pomôcť ľuďom, čo v súlade s Ústavou i medzinárodným právom odmietajú povinné očkovanie a niektoré protipandemické opatrenia.


Géci nesúhlasí s tvrdeniami koaličných politikov, ktorí šíria, že vyhlášky hlavného hygienika Mikasa sú platné a ľudia ich musia dodržiavať. Podrobne opisuje rôzne pracovné situácie, ktoré vznikajú medzi zamestnávateľmi a zamestnancami.

Géci upozorňuje, že po podnikoch, firmách a organizáciách chodia rôzni „školitelia“, ktorí navádzajú právnymi kľučkami na to, aby si interne zaviedli povinné očkovanie z dôvodu zachovania zdravia na pracovisku. Dokonca sa im vyhrážajú, že vedúci organizácií môžu čeliť žalobe, že nezabezpečili zdravé prostredie prostredníctvom povinnej vakcinácie zamestnancov. Géci takúto právnu skratku považuje za nezmyselnú, keďže covid sa môže šíriť kdekoľvek, kedykoľvek a bez ohľadu na to, či je zamestnanec očkovaný.

Advokát Weis: Kráľovstvo krivých zrkadiel
Začal sa nový školský rok a s tým spojené radosti ale aj starosti. Odhliadnúc od nákladov rodičov spojených s "bezplatným" školstvom, Mikasové vyhlášky a konkrétne Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa je už skutočne dno dna. Advokát Peter... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Ivan Mihale


V súčasnom legislatívnom chaose je dôležité, aby ľudia bez právneho vzdelania nerezignovali na svoje práva. Otázkou je, či sa priemerný zamestnanec poddá nariadeniam alebo bude bojovať za svoje práva. Pre tých odvážnejších tím JUDr. Géciho pripravil mnohé vzorové predžalobné výzvy a žaloby, ktoré majú poškodzovaným pomôcť.

Viacerí právnici vychádzajú zo základnej premisy, ktorou je, že Mikasove nariadenia sú neplatné, lebo nemajú oporu v zákone a nie sú zverejnené v zbierke zákonov. Preto sú podané aj sťažnosti na medzinárodnom súde a čas ukáže, či sa základné východiská právnikov s iným odborným názorom potvrdia.

Riaditeľka školy zavolala na žiaka políciu, nechcel si dať rúško. Krajníková odkazuje: „Gestapo by jasalo!“
„Polícia Slovenskej republiky vytiahla žiaka Michala zo školy a predviedla ho na výsluch pretože nemal prekryté dýchacie cesty,“ informuje JUDr. Krajníková. Právnička hovorí o gestapáckych metódach. „Ak bolo potrebné, aj dnes by naložila... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Petra Demková