Babiš s Orbánom na summite v Budapešti odmietli imigráciu na úkor podpory rodín
25 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Politici z krajín strednej a východnej Európy vrátane českého premiéra Andreja Babiša v súvislosti so starnutím európskej populácie odmietli imigráciu na úkor podpory rodín. O populačnom raste a finančnej pomoci mladým rodinám sa prihovoril okrem iného aj maďarský premiér Viktor Orbán, píše Aktuálně.cz.

Štvrtý ročník summitu zdôraznil snahy so starnutím obyvateľstva západných štátov bojovať skrze podporu mladých rodín a pôrodnosti. Najmä by  skôr než imigráciou, proti ktorej sa Orbán dlhodobo stavia. Politik, ktorý sa považuje za ochrancu konzervatívnych a kresťanských hodnôt, tiež niekoľkokrát odmietol v súvislosti s rodinou hovoriť o príslušníkoch sexuálnych menšín.

"Chceme podporiť takú Európu, kde muž a žena tvoria rodinu," uviedol Orbán.

Nový svetový poriadok Joea Bidena (Nikolaj Bobkin)
Komentár Nikolaja Bobkina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Zuzana Perželová


Tohtoročné diskusie s témou "Rodina: kľúč k udržateľnosti" sa sústredí hlavne na vzťah medzi zvýšenou mierou pôrodnosti a udržateľnosti. Na predchádzajúcom summite v roku 2019 maďarský premiér napríklad označil koncept "menej detí zachráni klímu" za "hlúpy" a "neprirodzený", pripomína agentúra AFP.

Orbán aj tento rok na začiatku septembra na Bledské strategickom fóre v Slovinsku opakoval, že Maďarsko nevidí v migrácii možnosť vyriešiť demografické problémy, pretože novo prichádzajúci, často moslimovia, by vraj zmenili kultúrnu identitu Európy. Demografická kríza má podľa neho riešenie len v politike, ktorá podporuje tradičné kresťanskú rodinu.

"Masová a nekontrolovaná migrácia do Európy nemá s udržateľnosťou našej európskej spoločnosti nič spoločné, práve naopak. Jediným skutočne udržateľným riešením proti vymierania Európy je zvýšenie pôrodnosti vlastného, pôvodného obyvateľstva, čo je cesta, ktorá je spoločná krajinám V4," uviedol český premiér Babiš .

"Môžete podporovať rodiny, alebo môžete podporovať otvorené hranice. Nemôžete podporovať oboje," poznamenal niekdajší americký viceprezident Pence s odkazom na protiimigrační politiku administratívy exprezidenta Donalda Trumpa, ktorej bol súčasťou.

Bývalý viceprezident spomenul aj potraty, ktoré sa v Spojených štátoch stali predmetom diskusie, keď v Texase vstúpil do platnosti zákon zakazujúci prakticky všetky tieto zákroky po uplynutí asi šiestich týždňov tehotenstva. Podľa konzervatívneho politika kliniky, ktoré potraty poskytujú, prispievajú nielen k demografickému prepadu, ale aj k destabilizácii spoločnosti.

Smiali sa zo sociku a teraz budú mať toaleťák v USA na prídel
.Súdruhovia to fakt domrvili. Je síce pekné vysmievať sa z nedostatku, z dlhých radov na banány, prípadne z čakania na auto dlhé mesiace. Pre nedostatok čipov sa teraz tiež čaká na auto dlhé mesiace, v Británii sú kolóny áut bez benzínu a v USA... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Ivan Brožík