Už to nie je ani na smiech. Ďalší problém očkovacej lotérie, výhercovia hovoria o "odrbe"
24 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Igor Matovič a jeho očkovacia lotéria prakticky od jej spustenia musí čeliť paľbe kritiky. Kto ale za to môže? Pravidlá, ktoré boli dané. Tie, ktoré platili pri spustení, sa už menili niekoľkokrát. Ale, objavujú sa aj iné problémy. "Hoci niektorých vyžrebovali už pred viac než mesiacom, žiadne peniaze im doteraz neprišli," píše portál Pluska.


Podnety, ako informuje Pluska, sa hromadia na facebookovej stránke Očkovacia lotéria – výhercovia. Sťažnosti pribúdajú najmä od výhercov, ktorí vyhrali sumu 100 eur.

Podľa platných pravidiel očkovacej lotérie, výhercovi má byť suma pripísaná na účet do 30 dní od vyhodnotenia žrebovania. Realita je iná. Niektorí podľa reakcií, ktoré zozbierala Pluska čakajú aj 55 dní a viac. "Dobrý ‚odrb‘,“ napísala podľa Plusky napríklad aj Zuzana.

Ivan Šimko: "Potrebujeme sa naučiť rozlišovať dobrú politiku od jej karikatúry"
Ivan Šimko je niekdajší minister vnútra a podpredseda vlády. Dá sa povedať, že od roku 1990 žije politikou raz aktívne, inokedy pasívne. Je jej znalcom. Veľmi kultivovane varuje: "Potrebujeme sa naučiť rozlišovať dobrú politiku od jej karikatúry a... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Ministerstvo financií problém priznáva

Ministerstvo financií problém priznáva. Prípady, keď ale mešká vyplatenie výhry sú podľa nich ojedinelé a najčastejším problémom je podľa nich to, že osoby uviedli nesprávne číslo účtu. Tie osoby potom kontaktujú individuálne a tak problémy riešia. "Rezort pripomína, že všetci výhercovia aj v prípade 100-eurových výhier po vyžrebovaní dostanú informačnú sms. Aj s pripomenutím, že im výhra bude vyplatená do 30 dní od doručenia esemesky," informuje Pluska.

Ministerstvo financií SR sa vyjadrilo aj k 501-tisícovej výhre Manuely z Bratislavy. Pri výhercoch nad 10-tisíc eur sa preveruje vlastník účtu. "Všetkých výhercov MF SR kontaktovalo a informovalo ich o výhre aj následnom postupe,“ odpovedal rezort financií pre Plusku.

Výhru dostane nakoniec zrejme aj Zuzana z Prešova. Dokonca kvôli nej budú meniť zákon. "Vláda schválila návrh ministra financií Matoviča, vďaka ktorému bude možné priznať výhru osobe, ktorá bola vyžrebovaná, ale výhru nezískala napríklad pre objektívne technické okolnosti," píše Pluska.

Milan Markovič: V krízovom štábe chýba psychiater, ktorý by držal psychopatov na uzde
"Absurdné je to, čo práve žijeme. Situácia, do ktorej nás dostali politici, odporuje zdravému rozumu. A my to vlastne akceptujeme. Môže byť niečo ešte absurdnejšie? Politika sa prezliekla za epidémiu. A prešlo jej to," tvrdí v rozhovore pre magazín... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová