Tabák opäť v pléne trieskala dve na tri. Potom sa snažila modliť Otčenáš. Aj to však dopadlo zle
24 | 09 | 2021 I Petra Demková

Neprejde mesiac, aby sa poslankyňa NR SR Romana Tabák nezhovädila pred celým národom. Potom, čo sa kúpala v chránenej oblasti, skladala kvety pred smetný kôš na počesť zosnulého Lasicu, schovávala sa pod pultíkom v pléne parlamentu a jasala v extáze z prítomnosti Borisa Kollára na výbore, sa strápnila opäť.



Tabák sa chcela pomodliť

Romana Tabák vystúpila v pléne parlamentu a chcela zahrať na strunu veriacim občanom. Rozhodla sa pomodliť sa najznámejšiu modlitbu na svete Otčenáš. Ani ten však nedokázala odrecitovať a vlastne sa ukázalo, že sa ho učila asi len nedávno. Človek, ktorý Otčenáš ovláda od detstva a modlí sa ho pravidelne, má modlitbu totiž tak zabudovanú v pamäti, že ho vie odrapkať aj o polnoci a zo spánku. To však nie je prípad Romany Tabák.
Pár slov pred modlitbou

Čo je však horšie, bývalá tenistka sa rozhodla povedať pred skomolenou modlitbou aj zopár slov. A to u nej nikdy nedopadne dobre. Vytrúsila zopár takých hlúpostí, že to nenechalo pokojným už ani poslanca Tomáša Tarabu.

Tabák totiž povedala toto: „Plénum národnej rady je miestom, kde máme možnosť meniť budúcnosť ľudí k lepšiemu.“ Potom pripojila zopár sektárskych fráz o nedobrej (toxickej) atmosfére v parlamente v poslednom čase. Tabák trápi, že poslanci sú voči sebe agresívni a vulgárni. Potom už poprosila o možnosť začať svoje vystúpenie modlitbou. Mala pritom na tvári utrápený výraz tváre ako matka Tereza, ktorá práve zachraňuje trpiaci svet.

Analytik Baránek: Štát môže za to, že tu potečie krv! Zbavil sa zodpovednosti a hodil ju na ľudí
Slovensko má problém nielen s nárastom počtu nakazených, ale predovšetkým s nárastom napätia v spoločnosti. Tvrdí to politický analytik Ján Baránek. To, čo vyčíta vláde, si veru za klobúk nedá! Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Tabák očividne Otčenáš neovláda

Modlitbu Otčenáš začala dobre. No pri konci si už očividne nevedela spomenúť na slová a začala modlitbu komoliť. Hlas sa jej roztriasol a len s veľkými problémami si spomenula na záver modlitby. To si už zobral slovo poslanec Taraba, ktorý Romanu veru nešetril.
Taraba reaguje

Vo faktickej povedal, že tú modlitbu nebude komentovať. Potom pokračoval reprodukovaním slov Romany Tabák, že parlament je miesto, kde meníme ľudí k lepšiemu. Podľa Tarabu poslankyňa za OĽaNO asi nechápe, o čom je parlament. „My nie sme výchovný ústav a nemáme mandát, aby sme ľudí menili k lepšiemu. My máme prijímať zákony a tie zákony by mali byť v súlade s ústavou. My nemáme za úlohu meniť ľudí k lepšiemu,“ prízvukoval Taraba- Kolegyňu upozornil aj na to, že to, čo hovorí, zaváňa sektárstvom.

Podľa Tarabu je problém, ak chce Tabák s jej spolustranníkmi meniť ľudí k lepšiemu ako nejaký výchovný ústav. A zabúda na to, že zákony, ktoré s kolegami prijímajú, sú poväčšine v rozpore s ústavou. Podľa Tarabu bude úplne stačiť, ak nebude mať Tabák také vzletné ciele, ale ostane pri zemi a bude so svojimi kolegami z koalície prijímať zákony, ktoré sú v súlade s ústavou.

Matovičov režim pritvrdzuje. Lengvarský oznámil, že neočkovaných nemusia pustiť do nemocníc
23 | 09 | 2021 | TASR