S lopatami na ministra školstva: Odstúp, kaderník, a našich detí sa nechytaj!
24 | 09 | 2021 I Ján Papuga
Katarína Boková zo Slovenského hnutia obrody na Facebooku ohlasuje protest proti ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi. Odstúp, kaderník! požaduje aktivistka.

Katarína Boková, výrazná predstaviteľka mimoparlamentného Slovenského hnutia obrody (SHO) už po druhý raz zvoláva protest za demisiu ministra školstva, vedy, výskumu a športu Mgr. Branislava Gröhlinga. Koná sa 27. septembra o 11.00 hod. pred budovou ministerstva. Leitmotívom stretnutia je: „Odstúp, kaderník, naše deti neopicháš!“ Jeho rozhodnutia považujú za nekompetentné, keďže ministrovo vzdelanie so školstvom nesúvisí a sú pochybnosti o získaní jeho vysokoškolského titulu.

SHO organizuje podobné stretnutie po druhý raz. Už 9. septembra vyzývali ministra školstva, aby odstúpil a venoval sa svojmu remeslu. Vtedy mu symbolicky darovali záchodové kefy ako symbol práce, ktorú môže ako jedinú vykonávať na ministerstve. Keďže sa minister k demisii nevyjadril, tentoraz prídu s lopatami, aby mu to vysvetlili „po lopate“.

Priaznivci SHO, ale aj ľudia s inou politickou orientáciou dlhodobo kritizujú intenzívny nátlak liberálneho ministra školstva na vakcináciu detí a podmieňovanie vstupu do školy iba s prekrytím horných dýchacích ciest, čo je pre deti zdravotne nebezpečné. Argumentujú ústavným zákonom, ktorý ničím nepodmieňuje povinnú školskú dochádzku a vzdelávanie. Niektoré deti pri aktuálnych podmienkach môžu prežiť v škole s rúškami až desať hodín.

Blaha: Igor zase raz potreboval celé Slovensko presvedčiť, že nie je duševne zdravý (VIDEO)
Poslanci v našom parlamente si včera úspešne zaspomínali na „staré dobré časy“ pri doťahovačkách Matovič s Borisom Kollárom verzus smeráci. A veruže sa opäť bolo na čom zabávať. Alebo plakať? Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik