CIgániková: Kvôli tomu, že Zuzana zo Solivaru nedostala peniaze máme meniť zákon? Ani náhodou!
24 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Poslankyňa Bittó Cigániková sa obula do Igora Matoviča. Odkázala mu, že kvôli Zuzane zo solivaru nebudú meniť zákon ani náhodou.


Ministerstvo financií prišlo s riešením problému, keď jedna zo súťažiacich očkovacej lotérie nesplnila podmienky súťaže. A nevyhrala 400 tisíc eur. SaS nevidí dôvod, prečo by mala za túto rýchlu novelu o očkovacej lotérii hlasovať. Máme tu oveľa dôležitejšie problémy!




"Zuzany zo Solivaru je nám úprimne ľudsky ľúto, lebo vinou chybne napísaných pravidiel prišla o ťažko predstaviteľný obnos peňazí," píše na sociálnej sieti Janka Bittó Cigániková z SaS.



To nie je dôvod


Zároveň však dodáva, že SaS na vláde za rýchlu novelu o očkovacej lotérii nehlasovala a nebude za ňu hlasovať ani v parlamente. "Nevidíme dôvod ani na skrátené legislatívne konanie. Toto predsa nemôže byť dôvod na prijatie zákona. A už vôbec nie v skrátenom legislatívnom konaní!" píše politička.


Podľa predsedníčky Výboru NR SR pre zdravotníctvo má vláda oveľa pálčivejšie dôvody na odsúhlasenie skráteného legislatívneho konania ako je ďalší prešľap ministerstva financií.


Už to nie je ani na smiech. Ďalší problém očkovacej lotérie, výhercovia hovoria o "odrbe"
Igor Matovič a jeho očkovacia lotéria prakticky od jej spustenia musí čeliť paľbe kritiky. Kto ale za to môže? Pravidlá, ktoré boli dané. Tie, ktoré platili pri spustení, sa už menili niekoľkokrát. Ale, objavujú sa aj iné problémy. "Hoci niektorých... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová




Mali by sa hanbiť


"Dôvodom na skrátené legislatívne konanie by bolo, aby sme umožnili ľuďom prístup k najmodernejším medicínskym postupom, alebo prijatie zákona, vďaka ktorému by sme prestali ničiť mladým ľuďom životy za pár gramov marihuany," vymenúva Bittó Cigániková.




"Keby si na ministerstve financií porovnali, o čo sme ukrátili Zuzanu a o čo dennodenne ukracujeme státisíce ľudí, tak by sa takýto návrh hanbili predložiť," uzatvára politička svoj príspevok.


OZ KOVO: "Aj ten Rumun si za minimálnu mzdu kúpi viac ako Slovák"
Demagógia a naivita mocných. Vraj ako zvyšujú minimálnu mzdu. Alebo sú to pokusy a lož na ekonomicky vyčerpanom národe. Sociálne a ekonomické podmienky ľudí sa však neprestajne zhoršujú. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Ivan Brožík