Prioritne musíme pomôcť riešiť ľuďom zdražovanie, nielen bojovať proti korupcii, tvrdí Kollár
24 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič

Predseda parlamentu Boris Kollár bude iniciovať zriadenie pracovnej skupiny naprieč ministerstvami na riešenie problému zvyšovania cien energií a potravín, povedal pre Hlavný denník.


Kollár už dlhšie upozorňuje na fakt, že boj proti korupcii a za očistu štátu nemôže byť jedinou  témou, na ktorú sa sústreďuje všetka pozornosť vlády. Život sa nezastavil a zhoršujúca sa pandemická situácia a ekonomické dôsledky korona krízy sú stále aktuálne. V posledných týždňoch sa navyše stále častejšie hovorí o zvyšujúcich sa cenách energií a základných potravín.

„Očista spoločnosti áno, my rešpektujeme, že je to jedna z najdôležitejších tém. Ale my nesmieme zabúdať na ďalšie problémy, ktoré tu máme a ktoré sa na nás valia. A ktoré ľudí veľmi zaujímajú. Už nejaký čas sa tu hovorí o zdražovaní, ale zatiaľ sa nič v tejto veci neurobilo,“ povedal Boris Kollár.

Predseda hnutia Sme rodina prezradil, že včera vyzval koaličných partnerov, aby spoločne začali riešiť avizované zvyšovanie cien energií a potravín. Chce na tento účel zriadiť pracovnú skupinu.

Pokus o triezvy pohľad na umelý spor Žilinka verzus Lipšic (Peter Tóth)
Komentár Petra Tótha (Ďateľ) Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Prevzatý článok


„Vyzval som svojich koaličných partnerov, aby sme okamžite začali riešiť závažný problém, ktorý sa onedlho dotkne takmer všetkých ľudí. Čaká nás dramatické zvyšovanie cien elektrickej energie, plynu, tepla, ale aj základných potravín. A ja dúfam, že ak sa nám do 24 hodín podarilo zriadiť pracovnú skupinu na obnovu dôvery v právny štát, tak sa nám rovnako rýchlo podarí zriadiť pracovnú skupinu, ktorá začne okamžite riešiť toto zdražovanie,“ povedal predseda parlamentu.

Podľa Kollára sa nesmie stať, aby sa základné veci ako teplo a potraviny stali pre ľudí luxusom. A vláda s riešením tohto problému nesmie vyčkávať, musí to začať riešiť ako svoju prioritu.

„Už dnes tu máme tisíce ľudí, ktorí žijú v energetickej chudobe. Nesmieme dopustiť, aby boli postihnutí a do energetickej chudoby sa dostali ďalší. Ja pokladám toto za jeden z najväčších problémov Slovenska, ktorému sa musíme venovať,“ povedal na záver Kollár.

Predseda parlamentu bude už na najbližšej koaličnej rade iniciovať vznik pracovnej skupiny na riešenie problematiky zdražovania energií a potravín.

P.Tóth: Médiá prestali informovať, začali robiť politiku a môžu páchať trestnú činnosť (ROZHOVOR)
Slovenskom hýbe informácia o trestnom stíhaní dvoch novinárov: redaktorky denníka N Moniky Tódovej a zástupcu šéfredaktora tohto denníka Konštantína Čikovského. Obaja boli obvinení z prečinu ohrozovania utajovanej skutočnosti, zverejnením článku v... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič