Analytik Baránek: Štát môže za to, že tu potečie krv! Zbavil sa zodpovednosti a hodil ju na ľudí
24 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Slovensko má problém nielen s nárastom počtu nakazených, ale predovšetkým s nárastom napätia v spoločnosti. Tvrdí to politický analytik Ján Baránek. To, čo vyčíta vláde, si veru za klobúk nedá!


Podľa politického analytika Jána Baránka nenarastajú iba počty nakazených, ale aj napätie v spoločnosti. Podľa neho obrovskou chybou vlády je to, že štát zaviedol prísne reštrikčné opatrenia, no ich vymáhanie ponechal na bežných ľudí. Týka sa napríklad povinnosti nosiť rúška v interiéri.
Štát nerieši....

„Štát sa zbavil zodpovednosti, prijme nejaké reštrikčné opatrenie a jeho vymáhanie jednoducho nechá na bezbranných ľudí. Oni sú potom vystavení menšej či vašej zlosti, prípadne zlosti psychopata, ktorému povolia nervy a začne to riešiť násilím. A toto bude horšie a horšie, lebo oni neprestanú a na Slovensku potečie krv,“ varuje Baránek vo svojom videu.

„Ľudia to prestávajú zvládať. Už ja vidím na sebe, aká zlosť do mňa vojde, keď za mnou pribehne niekto, že nemám rúško,“ priznal analytik.

Matematik Kollár: Na výročie slovenského testovacieho povstania testy konečne slúžia svojmu účelu
O pár týždňov budeme oslavovať prvé výročie slovenského testovacieho povstania, hovorí matematik Richard Kollár na sociálnej sieti. Objasnil, že síce antigénové testy neprestávame používať, no konečne s nimi začíname narábať spôsobom, na aký sú... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Napätie narastá

„Vytvorili tu systém, kde doslova predavačku, čašníčku, postavia proti vám, lebo tá pod hrozbou straty zamestnania bude od vás vyžadovať očkovací preukaz. To je zle. Narastá napätie v spoločnosti,“ hodnotí Baránek.

Zároveň kritizuje tvrdenia, podľa ktorých nárast infikovaných nie je dôsledkom nedávnej návštevy pápeža Františka.

„Ja mám veriť tomu, že tento nárast je spôsobený svadbami a zberom zemiakov? Časť tohto národa je padnutá na hlavu, ale fakt si myslíte, že celý národ je padnutý na hlavu? A čo tí dvaja nakazení biskupi? Tí boli na zemiakovej brigáde alebo tancovali na nejakej svadbe? No asi nie. A to ja viem iba o dvoch nakazených biskupoch,“ uzatvára analytik.

Už to nie je ani na smiech. Ďalší problém očkovacej lotérie, výhercovia hovoria o "odrbe"
Igor Matovič a jeho očkovacia lotéria prakticky od jej spustenia musí čeliť paľbe kritiky. Kto ale za to môže? Pravidlá, ktoré boli dané. Tie, ktoré platili pri spustení, sa už menili niekoľkokrát. Ale, objavujú sa aj iné problémy. "Hoci niektorých... Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová