Striedanie českých prezidentov: Namiesto Zemana je v nemocnici Klaus. Je to nepríjemné, odkázal
23 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Exprezident ČR Václav Klaus (80) bol len pred niekoľkými dňami pustený z nemocnice, v ktorej bol kvôli zvýšenému tlaku. Aby doliečil pôvodné ťažkosti, je v Ústrednej vojenskej nemocnici znovu, informuje portál eXtra.

Bývalý český prezident Václav Klaus je tento mesiac v nemocnici častejšie, než je obvyklé. Kvôli zdravotným problémom spojeným so zvýšeným tlakom ležal na v Ústrednej vojenskej nemocnici do pondelka 13. septembra a ďalší deň sa do nej hneď vrátil. Následne z nej bol prepustený v piatok 17. septembra a vo štvrtok 23. už je v nej znova. "Ukázalo sa, že problém treba ešte doliečiť. Je to síce nepríjemné, ale snáď nie na dlho," uviedol pre Blesk hovorca Klausovho Inštitútu Petr Macinka. V nemocnici by vraj mal stráviť niekoľko dní.
Miloš Zeman už je z nemocnice vonku

Spolu s Klausom ležal v tej istej nemocnici aj súčasný prezident Miloš Zeman (76), ktorý si poležal deväť dní. Dôvod jeho návštevy bola dehydratácia a mierne vyčerpanie, dostal preto infúzie. Keďže nešlo o nič vážne, bol v stredu 22. septembra prepustený.

Dvaja českí prezidenti sa včera stretli v rovnakej nemocnici: Klaus má problémy s tlakom, Zeman bol hospitalizovaný
Prezident Miloš Zeman bol včera prevezený do českej Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN), do ktorej prišiel aj Zemanov predchodca Václav Klaus. Ten vyhľadal lekára kvôli vysokému tlaku, informuje Deník. Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Tibor Sipos