Koalícia zbabelo ukončila rozpravu o Mikulcovi. O osude kamaráta mafiána Zemana rozhodnú zajtra
23 | 09 | 2021 I TASR
Koalícia v parlamente zbabelo ukončila rozpravu k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca. O handrkovaní sa nad znením rokovacieho poriadku informuje TASR.

Podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS) ukončil diskusiu k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Hlasovať o návrhu sa má v piatok (24. 9.) o 11.00 h. Hoci Smer-SD namietal, že po 19.00 h neboli v pléne predkladatelia návrhu, Laurenčík pokračoval v rokovaní. Vyzval poslancov prihlásených do rozpravy, aby vystúpili. Keďže ani tí neboli v pléne, Laurenčík oznámil, že im prepadlo poradie a ukončil rozpravu k návrhu. Smer to kritizuje. Koalícia hovorí, že v pléne sedel aspoň jeden z predkladateľov.

Generálny prokurátor nemá chodiť do parlamentu ako na klavír, zúri na parlamentný výbor Eštok
23 | 09 | 2021 | Tibor Sipos


Poslanec Smeru Boris Susko namietal, že ide o hrubé porušovanie rokovacieho poriadku parlamentu, keďže pri rozprave musí byť prítomný predkladateľ. Pripomenul, že sa nemôže rokovať. Teda ani prepadávať poradie faktickým poznámkam, ani rečníkom prihláseným v rozprave. Kritizoval to aj šéf Smeru Robert Fico. Reagoval, že predseda parlamentu Boris Kollár nezvláda funkciu. Hovorí o chaose a o porušovaní Ústavy SR.

Plénum si pôvodne odsúhlasilo štvrtkové rokovanie aj po 19.00 h. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš reagoval, že v pléne sedel Dušan Jarjabek (Smer-SD) ako jeden z predkladateľov. Preto sa vraj v rokovaní mohlo pokračovať. Skonštatoval, že ak sedel v pléne aspoň jeden z poslancov podpísaných pod návrh na zvolanie schôdze, ráta sa ako predkladateľ a diskusia pokračuje.

Jarjabek to vidí inak. Poznamenal, že bol prihlásený na predrečníka s faktickou poznámkou. Dokonca nesedel za pultom určeným pre predkladateľa. Hovorí o rôznom výklade rokovacieho poriadku.

Predseda Hlasu Peter Pellegrini povedal, že aj obštrukciu treba vedieť urobiť. Bola by podľa neho úspešná vtedy, ak by nikto z 30 podpísaných poslancov v pléne v daný moment nesedel. "Žiaľ, kolegovia urobili chybu. Niektorí v sále boli, čo sa považuje za prítomnosť predkladateľa a schôdza mohla pokračovať," reagoval Pellegrini na Smer.

Koalícia sa bojí Kotlebu. Opäť ho nezvolili za člene výboru na kontrolu vojenských tajných. USA jasajú!
23 | 09 | 2021 | TASR