Koalícia sa bojí Kotlebu. Opäť ho nezvolili za člene výboru na kontrolu vojenských tajných. USA jasajú!
23 | 09 | 2021 I TASR
Vládna koalícia sa bojí poslanca a predsedu ĽSNS Mariána Kotlebu. Opäť ho totiž nezvolili za člena výboru na kontrolu Vojenského spravodajstva. O zbabelom rozhodnutí koalície informovala TASR.

Poslanci Národnej rady SR opätovne nezvolili Mariana Kotlebu za predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva (VS). Rozhodli o tom vo štvrtkovej voľbe.

Kotleba nezískal dostatočný počet hlasov. Zo 135 prítomných poslancov za neho hlasovalo len 58 poslancov. Výsledok oznámili v pléne. Poslanci Kotlebu do funkcie šéfa výboru nezvolili už v predchádzajúcich viacnásobných voľbách.

Vojenské spravodajstvo vykonáva úlohy na úseku rozviedky a kontrarozviedky v pôsobnosti ministerstva obrany. Podľa zákona by sa teda malo venovať len otázkam súvisiacim s obranou. V minulosti sa však viackrát ukázalo, že Vojenské spravodajstvo bolo zneužité aj na vnútropolitický zápas. Nezvolenie Kotlebu za člena výboru preto môže súvisieť s obavami koalície, aby sa neprevalilo zneužívanie vojenských tajných na nezákonné účely.

Na čele rezortu obrany stojí fanatický lokaj USA Jaroslav Naď. Preto existuje vysoká pravdepodobnosť, že Vojenské spravodajstvo je zneužívané aj na neodôvodnené servilné službičky Washingtonu. Je nepochybné, že ak by bol Kotleba šéfom kontrolného výboru, na takéto praktiky by nemilosrdne upozorňoval.

Čo sa Veronike hnalo prázdnou hlavou? Slovenský komik ponížil Remišovú pred celým národom! (VIDEO)
23 | 09 | 2021 | Tibor Sipos