Generálny prokurátor nemá chodiť do parlamentu ako na klavír, zúri na parlamentný výbor Eštok
23 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
"Absolútna neúcta ku generálnemu prokurátorovi!" Tak popísal poslanec opozičného Hlasu Matúš Šutaj Eštok neschopnosť parlamentného výboru.

Ako píše Eštok na Facebooku, dotyčným poslancom NR SR by sa malo ráčiť do práce. Generálny prokurátor Maroš Žilinka by tak nechodil do parlamentu zbytočne. Narážal na Výbor pre ľudské práva a národnostné menšiny, ktorý si Žilinku sám predvolal. Išlo o súvislosti s jeho rozhodnutiami z predchádzajúcich dní.

"Parlamentný Výbor pre kultúru a média dňa 7. 9. 2021 a Výbor pre ľudské práva a národnostné menšiny dňa 16. 9. 2021 nesúhlasili s tým, aby sa za generálneho prokurátora z dôvodu jeho pracovnej zaneprázdnenosti výborov zúčastnil námestník Jozef Kandera," pripomína v príspevku Eštok. "Keď sa dnes generálny prokurátor chcel zúčastniť Výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny, dozvedel sa, že výbor nebol uznášaniaschopný."



Podľa slov poslanca Hlasu by sa členovia spomínaného výboru mali chovať zodpovedne a riadne chodiť do práce. "Už keď si táto banda pomätencov predvolá generálneho prokurátora a trvá na jeho osobnej účasti, nech sa páni poslanci a panie poslankyne ráčia prísť do práce a plniť si svoje poslanecké povinnosti. Generálny prokurátor má z titulu ústavnej funkcie iné povinnosti, nie chodiť do parlamentu ako na klavír," uzatvára Eštok na sociálnej sieti.

Pokus o triezvy pohľad na umelý spor Žilinka verzus Lipšic (Peter Tóth)
Komentár Petra Tótha (Ďateľ) Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Prevzatý článok