Zákaz návštev na lôžkových oddeleniach v nemocniciach. Pozrite sa KDE
22 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť ešte horšie. Toto si zrejme povedali hygienici a vedenia nemocníc v týchto mestách. A tak už zakázali návštevy na lôžkových oddeleniach tamojších nemocníc.


Na covidovej mape síce svieti v okresoch Nitra aj Zlaté Moravce žltá farba, hygienici, ale i vedenia nemocníc sa však rozhodli konať a preventívne návštevy na lôžkových oddeleniach zakázať. Vraj sa situácia zhoršuje natoľko, že už je to potrebné.
Rozhodlo tak vedenie nemocníc a okresní hygienici

„Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19 v Nitrianskom okrese, ako i v Slovenskej republike, a na základe stanoviska RÚVZ so sídlom v Nitre zo dňa 20.9.2021 dňom 21.9.2021 platí vo Fakultnej nemocnici v Nitre zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach nemocnice s výnimkou dôvodov hodných zreteľa, a to: ťažko chorí a zomierajúci pacienti a tiež kňazom za účelom podávania sviatostí na požiadanie pacienta a ostatným duchovným,“ uvádza sa v stanovisku nitrianskej Fakultnej nemocnice.

COVID-19 zmenil taktiku. V Skalici a okolí už napáda najmä mladších ľudí, v nemocnici je zákaz návštev
Tak už nie seniori, ale prednosť dostanú mladí ľudia. Zrejme toto si povedal vírus v Skalici a okolí, pretože práve odtiaľ hlásia najviac Covidom infikovaných mladých ľudí. Zrejme máme naozaj do činenia s veľmi inteligentným a vypočítavým... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Obdobne je to aj v neďalekej zlatomoraveckej nemocnici. „Nemocnica AGEL Zlaté Moravce od 21.9.2021 zakázala návštevy pacientov na lôžkových oddeleniach. Rozhodnutie vedenia súvisí s aktuálnou situáciou v Nitrianskom kraji, kde nielenže pribúdajú pacienti pozitívne testovaní na koronavírus, ale predovšetkým sa výrazne zvýšil počet akútnych respiračných ochorení, hlavne chrípky,“ zdôvodňuje v stanovisku nemocnica.

„Rozhodnutie o zákaze návštev pacientov sme prijali po dôkladnom zvážení aktuálnej situácie z dôvodu enormného nárastu chrípkových ochorení, a tiež vzhľadom na to, že v kraji pribúdajú Covid pozitívni pacienti. Je to jeden z preventívnych krokov, aby sme zabránili možnej nákaze v nemocnici,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce Nina Horniaková. V ojedinelých prípadoch, ak pacient potrebuje sprievod alebo ide o pacienta v terminálnom štádiu ochorenia, je možné so súhlasom primára oddelenia udeliť výnimku. Vedenie nemocnice zároveň zakazuje akýkoľvek voľný pohyb osôb v areáli nemocnice, ktorý je nie viazaný na poskytnutie zdravotnej starostlivosti.

Nemocnice môžu udeliť výnimky zo zákazu návštev na lôžkových oddeleniach
Nemocnice môžu udeliť výnimky zo zákazu návštev na lôžkových oddeleniach. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | SITA