Minister dopravy Doležal sľúbil manželke, že za svoju prácu nepôjde do basy! (VIDEO)
22 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slováci chcú diaľnice, lenže ich výstavba u nás ide ako v lete na saniach. A keď sa už niečo aj postaví, nájdu sa tam také fatálne chyby ako teraz okolo neexistujúcej križovatky diaľnic D1 a D4 pri Bratislave.


Kto robí, robí aj chyby. Ale taká, aká sa stala okolo neexistujúcej križovatky diaľnic D1 a D4 pri Bratislave by sa predsa len stať nemala. Teraz to ale celé musí nejako ponaprávať súčasný minister dopravy Andrej Doležal, na ktorého sú vyvíjané naozaj veľké tlaky. A to až také, že sa o tom vyrozprával vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.
Križovatku určite dostaviame, ale v súlade so zákonom

Slovensku sa podaril zrejme svetový unikát, ktorý len tak ľahko niekto neprekoná. Mať dva diaľničné úseky, z ktorých sa nedá na seba napojiť je niečo, nad čím zostáva rozum stáť. I preto šéf rezortu dopravy najskôr v krátkom statuse priznáva, že keď nastupoval do funkcie ministra sľúbil svojej manželke dve veci.

„Po prvé, že si popri práci nájdem čas aj na rodinu a po druhé, že nepôjdem do basy,“ napísal Doležal a vo videu zároveň vysvetľuje prečo. „Prosím, verte mi. V súčasnosti neexistuje iný legitímny, zákonný spôsob urýchlene dostavať križovatku diaľnic D1 a D4 ako ten, do ktorého sme sa pustili. A to sa volá verejné obstarávanie,“ povedal minister s tým, že obstarávanie budú naháňať maximálne ako sa len dá. Všetky ostatné medializované spôsoby považuje za nezákonné,“ hovorí v úvode videa minister Doležal a dodáva, že toto obstarávanie budú akcelerovať maximálne ako sa len dá.

ŠKANDÁL: Až teraz priznávajú zdržanie prác! Diaľnica medzi Bratislavou a Trnavou by mala byť v roku 2028
24 | 03 | 2019 | Peter Kralik/TASR


Minister priznáva, že na politický tlak je zvyknutý, no zvyknutý je na niečo, čo sa objavilo iba teraz, že niektoré médiá vytvárajú na neho atmosféru nepriameho tlaku aby porušoval zákon, alebo atmosféru toho, že hovorí, že niečo nechce alebo sa nedá. „Kam sme to dospeli, keď je zrazu tlak na ministra, aby porušoval zákon,“ pýta sa Doležal, ktorý sa priznáva, že on je prvý, ktorý chce aby sa tá križovatka dostavala.



„Nie je možné aby sme koncesionárovi pridali dostavbu inej diaľnice ako má vo svojej koncesnej zmluvy,“ konštatuje minister, podľa ktorého nemôžu zadať zákazku ani napriamo. „Vďaka Bohu žijeme v krajine, kde ešte stále platia zákony. My budeme určite postupovať v súlade so zákonom, ale tak, aby sme túto križovatku dostavali čo najskôr,“ ubezpečuje v závere videa minister Andrej Doležal.

Chybné obstarávanie Matovičovho rezortu bude stáť Slovensko až 55,5 milióna eur
24 | 06 | 2021 | Tibor Sipos