Kollár: Zmena paragrafu je pre nás červená čiara! Už neuhneme
22 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Skončí hnutie Sme rodina v štvorkoalícii? Kollárova strana je ochotná podporiť niektoré návrhy, na ktorých sa pracovná skupina pre obnovenie dôvery v právny štát zhodne, avšak pri spornom paragrafe 363 určite  neuhne. Pre Kollára je to totiž červená čiara, píše portál topky.sk.


Na pondelňajšej koaličnej rade riešili politici iné problémy ako napätie v koaličných vzťahoch, povedal predseda parlamentu Boris Kollár. Rada podľa neho prebehla bez problémov, no očakáva, že napätie budú koaliční partneri riešiť „až príde na lámanie chleba“, teda v závere jednania pracovnej skupiny.

Pokiaľ by sa však zmenil sporný paragraf 363, hnutie Borisa Kollára z vlády odchádza.
Paragraf 363 je červenou čiarou

Paragraf 363 je pre Sme rodina červenou čiarou a zlomovým bodom. V prípade zmeny by podľa lídra strany odišli z vlády. "Samozrejme, niektoré body sme ochotní podporiť ale pri 363 neuhneme," uviedol Kollár s tým, že na pracovnej skupine sa nebudú zúčastňovať.

Kollár: Bez nás vydrží vláda nanajvýš tak tri mesiace!
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič a šéf SaS Richard Sulík sa po dlhom čase prekvapivo zhodli. Tentoraz na tom, že koalícia by mohla pokračovať aj bez Kollárovho hnutia Sme rodina. Na pondelňajšej koaličnej rade však politici riešili iné problémy... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


To, čo doposiaľ Kollár z návrhov videl, s tým problém nemá. "Čo sa týka paragrafu 363, tam stanovisko nezmení, na koniec sa bude musieť rozhodnúť expremiér Matovič," uviedol.

"Nemám nič proti očiste. Nechcem, aby sa zneužíval alebo nadužíval zákon, aby si tu malá skupina povedala, že je vlastníkom pravdy. To odmietam, inak podporuje plne vládu Igora Matoviča, aby očistila túto spoločnosť," uviedol. "Nech si potom vládnu so 75 poslancami, vydrží to tak jeden, dva mesiace a celá očista je v kýbli," tvrdí.
Ak sa Kollár nepridá, dáva jasnú odpoveď

Šéf poslaneckého klubu Michal Šipoš zdôraznil, že "na koaličnej rade táto oficiálna debata neprebehla, ale je všeobecne známe, že ak pracovná skupina, ktorá pripravuje návrhy, čo by bolo potrebné na Slovensku zmeniť, aby nedochádzalo k situáciám, ktoré sa dejú na polícii či v prokuratúre... ak sa koaličný partner nepridá, je to jasná odpoveď".

Radačovský reaguje na Nový čas: "Neznášam neobjektivitu a neznášam dezinformácie"
"Pokiaľ by som mal uveriť tvrdeniam zverejneným v Novom čase, musel by som konštatovať, že som nebol v Ruskej federácii, ale na Marse. A zdá sa mi, že až teraz chápem, prečo EÚ a OBSE odmietla vyslať do Ruska pozorovateľov. Hoci o to Ruská... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová


Nič však nie je uzavreté a o situácii sa ešte budú rozprávať. "Musíme dať na stôl argumenty a rozprávať sa o nich," uviedol Šipoš na margo toho, či stojí paragraf 363 za odchod koaličného partnera.

V prípade, že by hnutie Borisa Kollára odišlo z vlády, trojkoalícii by ostalo 75 poslancov, čo by nestačilo na schválenie bežných zákonov či na schválenie programového vyhlásenia vlády. Veľké reformy by sa bez pohodlnej väčšiny takisto schvaľovali ťažko. Trojkoalícia by potrebovala minimálne ešte jeden hlas.

Braňo Ondruš: všetci sú zhrození, čo to Milanová vystrája. Naď sa správa ako stalinistický minister obrany
Braňo Ondruš, bývalý moderátor a neskôr štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, sa vyjadril ku konaniu ministerky Milanovej, v súvislosti s odvolaním riaditeľa SNP. Nenechal nitku suchú ani na nej, ani na ministrovi obrany... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Petra Demková