Brazílsky prezident Bolsonaro musel v New Yorku jesť pizzu na chodníku, pretože je nezaočkovaný
22 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Ľavica sa na Twitteri tešila z toho, že nezaočkovaný brazílsky prezident Jair Bolsonaro musel jesť v New Yorku pizzu na chodníku. Nikoho nezaujíma, že má prirodzenú imunitu, pretože bol pozitívny na Covid-19, informuje portál RT.


Redaktorka MSNBC Joy Reidová a komentátor Keith Olbermann boli medzi pozorovateľmi, ktorých srdcia zahriala fotografia na sociálnych sieťach. Na tejto fotografii je možné spozorovať Bolsonara, ako jedol pizzu vonku, pretože newyorské reštaurácie vyžadujú na večeru v interiéri dôkaz o zaočkovaní proti Covid-19. Populistický vodca cestoval do USA, aby vystúpil s prejavom na Valnom zhromaždení OSN.

"Milujem New York," reagovala Reidová na fotografiu v utorok na Twitteri. Olbermann, predtým z CNN, MSNBC a ESPN, bol o niečo agresívnejší. Redaktor požadoval, aby Bolsonaro „vypadol z nášho mesta", pričom ho nazval "fašistom“.





Autorka Regina Phelpsová uviedla, že tieto správy jej „spríjemnili ráno“. K zosmiešneniu sa pripojil americký spevák a skladateľ Ricky Davila a povedal: „Dobrá práca, Newyorčania.“



Starosta New Yorku Bill de Blasio v pondelok uviedol, že Bolsonaro sa nemal obťažovať prísť do mesta, keďže nebol zaočkovaný.

Všetci kritici však ignorovali skutočnosť, že Bolsonaro už bol infikovaný Covid-19 a zotavil sa z vírusu. Vďaka čomu si vybudoval prirodzenú imunitu. Pretože sú jeho prirodzené protilátky „veľmi vysoké“, tak sa rozhodol nezaočkovať sa.

Korčok rokoval s palestínskym ministrom zahraničných vecí Málikím
Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok sa v utorok stretol v New Yorku s palestínskym ministrom zahraničných vecí Rijádom Málikím. Potvrdil pritom, že Slovensko naďalej podporuje tzv. dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho... Čítať ďalej
22 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR