VIDEO:  Takto sa snažia migranti dostať cez ostnatý drôt na južnej hranici Maďarska so Srbskom
21 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Maďarsko zverejnilo nové zábery z náporu migrantov na svojej hranici, informuje unzensuriert.at.

Maďarská vláda na svojej stránke na Facebooku zverejnila nové videá z južnej hranice Maďarska so Srbskom. Na zostrihanom videu je vidieť mužov, ktorí zrejme nepochádzajú z Európy, s rebríkmi, ako sa snažia preliezť hraničný plot. Niektorým sa to aj podarí. Ďalším v tom však v poslednej chvíli zabráni maďarská hraničná polícia.

VIDEOtu
Situácia na iných hraniciach musí byť ešte horšia

Zábery ukazujú, že masový prílev migrantov je ťažké zastaviť aj na iných hraniciach. Treba však pripomenúť, že väčšina štátov nechráni svoje hranice tak výrazne ako Maďarsko. Keď vidíme takéto zábery z Maďarska, je ťažké si predstaviť, ako to potom vyzerá napríklad na hraniciach medzi Slovinskom a Rakúskom, mimo oficiálnych hraničných priechodov.

Pomocou rebríkov sa snažia prekonať ostnatý drôt / Screenshot videa Facebook

Problém stále nevyriešený

V súčasnosti je otázka masového prisťahovalectva odsunutá na vedľajšiu koľaj, a to kvôli koronakríze. Táto otázka je však stále veľmi aktuálna. Najmä vzhľadom na najnovší vývoj v Afganistane možno očakávať nový silný prílev migrantov do Európy.

Skutočnosť, že súčasný počet prichádzajúcich osôb je výrazne nižší ako v čase utečeneckej krízy v rokoch 2015 a 2016, je pravdepodobne spôsobená tým, že v dôsledku opatrení proti koronavírusu sa na krátky čas sprísnili pravidlá vstupu na celom svete, dodáva portál unzensuriert.at.

Dr. Roger Hodkinson o covidovej propagande: "Je to pandémia strachu" (Report24)
Názor Rogera Hodkinsona (Report24) Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová