Svätý Otec František si myslí, že je potrebné prijímať utečencov a dozvedel sa o sebe, že je komunista
21 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Svätý Otec František si myslí, že je potrebné prijímať utečencov, ale nielen to. Treba ich prijať, chrániť, umožniť im vzdelanie a integráciu. Vyplýva to zo súkromného stretnutia pápeža Františka so slovenskými členmi Spoločnosti Ježišovej, ktoré sa uskutočnilo 12. septembra. Spoločnosť Ježišova zverejnila v utorok rozhovor na svojom webe.


"Všetky tieto štyri kroky sú potrebné, aby sme ich naozaj prijali. Každá krajina musí vedieť, či to dokáže. Ak necháte prisťahovalcov bez integrácie, upadnú do biedy, čo znamená, že ste ich neprijali," povedal pápež. Fenomén utečenectva podľa jeho slov treba dôkladne skúmať a pochopiť jeho príčiny, najmä geopolitické. "Je dobre, ak pochopíme, čo sa deje v Stredomorí a aké hry hrajú mocnosti, ktoré majú prístup k moru, aby ho kontrolovali a ovládali. Pochopiť príčiny a dôsledky," dodal.

Takto na nich! Austrálski robotníci si na protest proti očkovaniu spravili obed uprostred rušnej ulice (VIDEO)
„Policajti jdou, jdou, jdou, na mě si nepřijdou,“ spieva sa v jednej českej ľudovej piesni a zrejme toto si povedali austrálski robotníci, ktorí si „protestný“ obed priamo na rušnej ulici. Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Jeden z jezuitov povedal pápežovi o vnútornom napätí v katolíckej cirkvi na Slovensku. Spýtal sa pápeža, ako sa stavia k ľuďom, ktorí na neho hľadia podozrievavo. Hlava katolíckej cirkvi poukázala na to, že sú aj ľudia, ktorí majú zlomyseľné poznámky na jeho adresu. "Občas mi dôjde trpezlivosť. Najmä, keď vynášajú súdy bez toho, aby viedli skutočný dialóg. Tam nič nezmôžem. Ja si idem za svojím, nedám sa vtiahnuť do ich sveta ideí a fantázie. Nechcem tam vstupovať a uprednostňujem kázanie, kážem," povedal pápež. Poznamenal, že niektorí mu zas vyčítajú, že nehovorí o svätosti. "Vravia, že stále hovorím o sociálnej otázke a že som komunista. Aj napriek tomu, že som napísal celú apoštolskú exhortáciu o svätosti Gaudete et exsultate," povedal slovenským jezuitom.

Neuveriteľné „príbehy“ Ďuriš Nicolsonovej vyvracia Uhrík a tvrdí, že nič z toho nie je pravda (VIDEO)
Prečo nás tak nehanebne klamú? Koaliční a provakcinační politici a „odborníci“ sa nám snažia nahovoriť, že keď sa nedáme zaočkovať, nikde v zahraničí nás v kaviarni či reštaurácii neobslúžia, a že také by to malo byť aj u nás. No vôbec to tak nie... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik