NS SR odmietol dovolanie ministerky spravodlivosti vo veci J. Haščáka
21 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Najvyšší súd (NS) SR odmietol dovolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej v trestnej veci Jaroslava Haščáka, keďže jeho obvinenie zrušil generálny prokurátor. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.


"Najvyšší súd dovolanie ministerky spravodlivosti v trestnej veci Jaroslava H. odmietol z dôvodu, že vydaním uznesenia o zrušení trestného stíhania generálnym prokurátorom SR materiálny dôvod väzby nie je daný," uviedla hovorkyňa.

Ministerka spravodlivosti podala dovolanie v apríli. Uviedla vtedy, že dôvody zrušenia väzby obvineného Jaroslava H. považuje za hlboko neodôvodnené.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka zrušil koncom augusta v súvislosti s kauzou Gorila obvinenie voči finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi, ale aj bývalému riaditeľovi kontrarozviedky SIS Ľubomírovi Arpášovi a voči Arpášovej manželke.

Na Orave ľudia zaútočili na očkovací tím: Ste služobníci diabla a zabíjate ľudí!
Obrovský šok zažili zdravotníci z mobilného očkovacieho tímu pred pár dňami v Podbieli. Zaútočili na nich demonštranti s cieľom vyháňania služobníkov diabla, píše portál startitup.sk. Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Diana Zaťková