Fico: Budovať dôveru v štát, na čele ktorého stojí takýto bezmocný premiér, je úplne nemožné (VIDEO)
21 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovenské politické ľady sa opäť pohli. Dôvodom je zatiaľ neprávoplatný rozsudok nad exšéfom špeciálnej prokuratúry Dušanom Kováčikom a vytvorenie komisie na obnovovanie dôvery v právny štát.


Za Dušanom Kováčikom stojí celý Smer-SD a jeho odsúdenie ho preto doslova postavilo na nohy. Na špičky sa zdvihli smeráci po tom, ako premiér Eduard Heger oznámil vytvorenie komisie na obnovovanie dôvery v právny štát. Šéf Smeru-SD a trojnásobný premiér Fico vo videu prináša pohľad na súčasného predsedu vlády, ktorého nazýva naivným neborákom.
Lipšic všetko vyrieši - celú opozíciu zatvorí a basta. Bude pokoj

„Budovať dôveru v štát, na čele ktorého stojí naivný neborák, je nemožné,“ konštatuje v kratučkom statuse Fico a následne vo videu hovorí, že predseda vlády Heger nám oznámil, že obnovovanie dôvery v právny štát je potrebné lebo: „Zatvorili vyšetrovateľov NAKA, ktorí statočne bojovali proti korupcii a mafii a niekto, chudákom, im chce ublížiť. Zabudol však dodať, že títo vyšetrovatelia si kompletne vymýšľali trestné činy, krivo obviňovali, posielali nevinných do väzby a ešte aj spolupracovali s mafiou na krivých svedectvách,“ konštatuje šéf Smeru-SD.

„Druhým dôvodom je to, že si Generálny prokuratúra dovolila postupovať podľa zákona a zrušila niekoľko nezmyselných a nezákonných rozhodnutí. Pán predseda vlády, na to tu je Generálna prokuratúra, aby kontrolovala zákonnosť rozhodnutí vo vyšetrovaní,“ odkazuje svojmu nástupcovi trojnásobný premiér.

Fico: Dobrou alternatívou pre Slovensko nemôže byť ďalší zlepenec, ale silný blok Smeru a Hlasu (VIDEO)
A je to tu. Volebné preferencie strán Hlas a Smer sú plece pri pleci. A tak ich chce trojnásobný premiér využiť. Chce spojiť v súčasnosti dva najsilnejšie politické subjekty a vytvoriť budúcu novú vládu. Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


„A tretím dôvodom podľa Hegera je to, že novinárka Tódová bola obvinená. No táto novinárka, najlepšia kamarátka sudkyne Záleskej, ktorá práve lynčuje Dušana Kováčika, tak bojovala proti korupcii, že nevie ani vysvetliť, ako získala peniaze na kúpu mimoriadne drahého bytu v centre Bratislavy. Toto sú teda podľa Hegera tri základné dôvody, prečo treba zobrať Generálnej prokuratúre všetky právomoci, a urobiť z Lipšica, právoplatne odsúdeného páchateľ za zabitie človeka, všemocného strážcu spravodlivosti,“ konštatuje Robert Fico, podľa ktorého nebudeme potrebovať ani prokuratúru, ani políciu a ani súdy, budeme mať Lipšica, ktorý všetko vyrieši.



„Celú opozíciu zatvorí a basta. Bude pokoj. A keď sa pozrieme na zloženie komisie, ktorú Heger predstavil, aby obnovila dôveru v právny štát, tak členstvo Mazáka, Spišiaka a Remišovej ma ubezpečuje, že všetko bude tak, ako má byť,“ pridáva šéf Smeru-SD. „Heger je naivný neborák, ktorý ničomu nerozumie a na tlačovej konferencii prečíta čo mu predhodí Matovič s Lipšicom. Budovať dôveru v štát, na čele ktorého stojí takýto bezmocný premiér je úplne nemožné,“ dodáva na samý záver vide Robert Fico.

To, čo vyjde pravdepodobne na povrch bude ozrutné a aj obludné, myslí si Robert Fico (VIDEO)
Zatýkanie elitných vyšetrovateľov aj dočasného šéfa inšpekcie je niečo, čo sme na Slovensku ešte nemali. Je to niečo, čo nás posúva medzi mafiánske krajiny južnej Ameriky, Balkánu či kedysi Talianska. Kritickým okom sa na to pozrel aj šéf Smeru-SD... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik