Český politik: "Pojmy "dezinformácie" či "predsudky" sú nástroje Bruselu na umlčanie kritiky EÚ, USA a zavedenie totality"
21 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

O téme hovorí pre české parlamentnilisty.cz tamojší poslanec za Slobodu a priamu demokraciu (SPD) za Olomoucký kraj Pavel Jelínek. Podľa neho "sú pojmy ako "dezinformácie" či "predsudková nenávisť" iba nástrojmi Bruselu, ako kritikom EÚ či USA a kritikom imigrácie zatvárať ústa a zavádzať totalitu. Pavel Jelínek je okrem iného znalec informačných technológií.


"Nešíri v skutočnosti nenávisť ten, kto obhajuje nenávistný islam alebo islamských imigrantov, ktorí páchajú terorizmus a násilné a nenávistné útoky? Je odporné, že za šíriteľa nenávisti je označovaný ten, kto sa proti nenávisti v skutočnosti bráni" rozhorčene hovorí pre portál parlamentnilisty.cz politik Pavel jelínek.
Dezinformácie existujú, ALE...

"Tak samozrejme dezinformácie existujú. Zámerné či nezámerné. Nezámerná dezinformácie vznikne tak, že niekto odovzdá neoverenú informáciu či ju odovzdá nepresne. Zle sa preloží a podobne.

Potom tu sú zámerné dezinformácie, ktoré majú nejaký účel: niekoho zmiasť, niekoho očierniť, pošpiniť, niekoho k niečomu prinútiť. Ale za dezinformácie nemožno považovať  niečí názor. Aj keď Európska únia aj slniečkari pojmom "dezinformátor" označujú aj niekoho, kto má iný názor.

"Bohužiaľ dnes sa tento pojem používa ako kyjak na ľudí, ktorí majú kritický názor na EÚ, imigráciu, islam, USA a dnešný neomarxistický Západ." Hovorí pre parlamentnilisty.cz Pavel Jelínek

O akú mafiu sa tu hrá? O tú, čo klame a je v konflikte záujmov? Kauza Ďateľ je príkladom
Prečo obvinenie dvoch "novinárov" až teraz, po troch rokoch? Pýtajú sa demokraciu "strážiaci " politici. Čo v tom je, keď až teraz, papagájujú strážni psi demokracie v médiách hlavného prúdu. Manipulácia faktov a hlúposť v jednom. Prví klamú... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Kritik USA je hneď prokremeľský dezinformátor

"Keď niekto kritizuje politiku Spojených štátov, je hneď označený za prokremeľského dezinformátora. Ale nie je napríklad pravda, že Spojené štáty svojimi intervenciami rozvrátili Irak, Líbyu či Afganistan a prispeli k destabilizácii Sýrie či Ukrajiny? Nie je pravda, že USA majú ďaleko väčšie výdavky na armádu než Rusko? Podobne, keď kritizujete islam, ste označený za extrémistu. Pritom len poukazujete na objektívnu kriminalitu imigrantov alebo na to, že islam je pri chápaní z pohľadu teroristov v rozpore s hodnotami európskej civilizácie a občianskymi a ústavnými slobodami." Vysvetľuje v citovanom článku pre parlamentnilisty.cz Pavel Jelínek.

"Hneď na začiatku som povedal, že dezinformácie existujú. Ale požívajú ich všetky strany: Rusi, Američania, Číňania ..."
Ako bojovať proti dezinformáciám?

"Majú sa predovšetkým vyvracať faktami, nie cenzúrou, ostrakizáciou či trestno-právnymi postihmi."

"Samozrejme ak niekto šíri poplašné správy či ohováranie, už dnes máme nástroje trestného aj občianskeho práva. To, čo platí o pojme "dezinformácie", platí podľa mňa aj pre pojem "nenávistné príspevky" ...
Kritiku si zamenili s nenávisťou

"Sociálne médiá a Európska únia na čele s Ursula von der Leyen a Věrou Jourovej za kritiku chcú ľudí postihovať a cenzúrovať.""

"Len si vezmite, ako Európska únia vytvorila pojem "právny štát" proti tým, ktorí sa jej nepáčia."
Smutný záver podľa Jelínka

"Takže či to nakoniec nie je naopak: Zlodej volá "chyťte zlodeja" a skutočný dezinformátor volá "chyťte dezinformátora"." Pýta sa verejne český politik a informatik Pavel Jelínek.

 

(Medzititulky red. HD, plná verzia citovaného rozhovoru z portálu parlamentnilisty.cz tu.)

"Špičková" Veronika Remišová, bez cenzúry
Ďalšia náhoda? Po faux pas v nedeľňajšej relácii Na telo, keď na otázku, „Aká daň z pridanej hodnoty „DPH“ je aktuálne v platnosti v Slovenskej republike" uviedla, že 21%., máme ďalší rozumovo - jazykový "preklep." Dušan Kováčik bol podľa Veroniky... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová