Víťazom volieb do Dumy je Jednotné Rusko
20 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Vládna strana Jednotné Rusko získala vo voľbách do Štátnej dumy, dolnej komory parlamentu, 45,2 percenta hlasov. Vyplýva to z odhadov, ktoré po zavretí volebných miestností zverejnila rozhlasová stanica Echo Moskvy.


Ide o výsledky prieskumu, ktorý robila spoločnosť INSOMAR ako anketu u voličov pri ich odchode z volebných miestností.

Líderské postavenie patrí strane Jednotné Rusko aj podľa Ústrednej volebnej komisie (ÚVK).

Päťpercentnú hranicu pre vstup do parlamentu podľa nateraz známych predbežných výsledkov prekonali štyri politické strany: Jednotné Rusko, Komunistická strana Ruskej federácie (KPRF), Liberálnodemokratická strana Ruska (LDPR) a Spravodlivé Rusko (SR).

Navaľného ľudia tvrdia, že Google im chce na rozkaz Moskvy vymazať dokumenty spojené s voľbami
Ľudia uväzneného ruského aktivistu Alexeja Navaľného obvinili amerického technologického giganta Google z nátlaku na stiahnutie databázy svojich preferovaných kandidátov stojacich v prebiehajúcich ruských parlamentných voľbách, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Lukáš Leca


Najlepší výsledok spomedzi doteraz mimoparlamentných strán dosiahol zrejme subjekt Noví ľudia, ktorý volilo 4,7 percenta voličov.

ÚVK na základe spracovania 8,97 percenta protokolov volebných komisií informovala, že Jednotné Rusko získalo 38,68 percent hlasov, KPRF má 25,19 percenta hlasov, LDPR predbežne získala 9,61 percenta a SR volilo 6,68 percenta voličov.

Agentúra TASS na základe vlastného prieskumu informovala, že Jednotné Rusko má 45,2 percenta; KPRF - 21 percent, LDPR - 8,7 percenta a SR - 7,9 percenta.

Jednotné Rusko  je ruská parlamentná stredo-pravicová politická strana, ktorá bola založená v decembri 2001. Predsedom strany je od 25. apríla 2012 Dmitrij Medvedev, ktorý na pozícii lídra vystriedal svojho predchodcu Vladimira Putina.

Ichtyosaurus, podvodný predátor alebo Záhadné ruské torpédo UET-1
Vyhynutý morský predátor sa vracia. V podobe ruského torpéda, ktorého vlastnosti sú prísne strážené. A hoci je určené aj na export, mimo hranice Ruskej federácie sa dostane iba technologicky slabý odvar originálu, určeného pre ruské... Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Ivan Brožík