Sulíkovi a Cigánikovej Slováci vyčítajú ich let do Manchestru počas rozbiehajúcej sa tretej vlny
20 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Nasadli do lietadla a odleteli do Manchestru na ples. To však lídrovi SaS Richardovi Sulíkovi a šéfke zdravotníckeho výboru Jane Bittó Cigánikovej počas rozbiehajúcej sa tretej vlny pandémie ľudia vyčítajú vo veľkom, píše eReport.


„S precedom sme na ceste do Manchestru,“ napísala Cigániková na sociálnych sieťach. Pravopisnú chybu pritom napísala schválne, ide o novú prezývku jej šéfa. „Dostala som pozvánku na Česko-slovenský ples. Bude to rýchlych 24 hodín. Let tam, hodíme sa do gala, ples, ráno prechádzka po meste a potom cesta domov,“ pokračovala.

Slováci v komentároch to však jej šéfovi aj jej samotnej poriadne zrátali. Ide totiž obdobie, kedy sa rozbieha ďalšia vlna pandémie koronavírusu, okresy podľa Covid semaforu černajú a tentokrát aj s tzv. delta variantom, nebezpečnejším a s vyššou nákazlivosťou, ako tvrdia odborníci.

„Cestujete vládnym špeciálom?“ rypol si jeden z komentujúcich. „Na fotke máte lietadlo aj s logom. Tam máte aj odpoveď,“ zareagovala. „Prečo nemáte rúška? Ste nezodpovedná,“ pridal sa iný diskutujúci pod snímkou, kde si Cigániková užíva zábavu pri príležitosti jej 38. narodenín. V Británii ju preto čakalo aj prekvapenie v podobe narodeninovej torty. Cigániková si tak z výčitiek Slovákov hlavu zrejme nerobí.

Idiotizmus, ktorý by zrušenie paragrafu 363 iba zaklincoval, tvrdí advokát Milan Valašík
Bývalý riaditeľ trestného odboru generálnej prokuratúry, v súčasnosti advokát Milan Valašík, hodnotí snahu koaličných politikov v zrušiť paragraf 363. Ten, má podľa neho nezastupiteľné miesto v právnom poriadku. Na názor sa ho pýtal redaktor... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová