Streľba pri univerzite v Ruskom Perme, úrady hlásia osem mŕtvych
20 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Počas streľby v blízkosti štátnej univerzity v Perme (PGNIU) zahynulo osem ľudí. Vyhlásil to vyšetrovací výbor tejto tragickej udalosti.


"Najskôr bolo hlásených asi päť úmrtí v dôsledku incidentu. Zranilo sa šesť ľudí, uviedla zástupkyňa rezortu Svetlana Petrenko podľa ruského portálu iz.ru.
Študenti vyskakovali z okien

V pondelok ráno zazneli v blízkosti Perm State National Research University výstrely. V sieti sa objavilo video, ako študenti vyskakujú z okien budovy na pozadí streľby.


Viacnásobná vražda

Predseda vyšetrovacieho výboru Ruska Alexander Bastrykin poveril ústredie rezortu vyšetrovaním okolností smrti ľudí v dôsledku streľby v meste Perm. Začalo sa trestné stíhanie (časť 2 článku 105 Trestného zákona Ruskej federácie - vražda).

Neznámy človek začal strieľať v jednej z budov Permskej štátnej univerzite. Podľa predbežných správ sú na mieste ôsmi mŕtvi. Polícia oznámila, že už strelca dopadla.
Desivé svedectvá

Niektorí študenti sa pred útočníkom zavreli v posluchárňach univerzity, ďalší vyskočili z okna, popísal zdroj agentúre TASS. Mesto Perm na východe európskej časti Ruskej federácie je vzdialené asi 1100 kilometrov od Moskvy.

Polícia už oznámila, že útočníka zadržala. Podľa lokálnych médií by malo ísť o osemnásťročného Timura Bekmansurova, ktorý krátko pred útokom na sociálnych sieťach popisoval postup potrebný na získanie zbrane. Túto správu priniesol spolu s videom aj český web lidovky.cz.



V Bratislave na Račianskej zrazila električka chodca, vodiči sa zdržia
V Bratislave na Račianskej v pondelok ráno električka zrazila chodca. Na mieste treba počítať so zdržaním asi pol hodinu. Informuje o tom Zelená vlna RTVS. Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | TASR