Rodičia varujú riaditeľov škôl na vykonávanie rozkazov vydaných na základe „Vyhlášok“, ktoré sú protizákonné!
20 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ministerstvo školstva rozposlalo riaditeľom škôl rozličné nariadenia, ktoré by mali v rámci protipandemických opatrení dodržiavať. Mnohí rodičia sa však proti nim búria a pokladajú ich za protizákonné. Na to upozorňujú aj samotných riaditeľov.


Najväčšími problémami, proti ktorým sa rodičia búria, je nosenie rúšok v škole a tiež testovanie žiakov. Aktivistka Adriana Kráľová zverejnila na svojom profile status, v ktorom upozorňuje riaditeľov škôl na to, že keď pôjde na lámanie chleba tak pre porušenie zákona dajú od nich ruky preč i tí, ktorí im to vlastne nariadili.
Neznalosť zákona nikoho neospravedlňuje a nevyviňuje z právnej zodpovednosti

„Riaditelia škôl, každý dá na konci od vás ruky preč. Aj váš nadriadený, aj ministerstvo školstva,“ upozorňuje v úvode svojho statusu Adriana Kráľová, ktorá nachádza podporu aj u Ivky Komzalovej, ktorá v statuse píše: „Drahí naši riaditelia, veľmi dobre si rozmyslite, či budete poslúchať a vykonávať rozkazy vydané na základe „Vyhlášok“, ktoré sú nielen protizákonné (!!!), ale hlavne proti prírode a ľudskosti. Zodpovedáte vy sami osobne... raz sa karta otočí...“ píše v statuse Komzalová, podľa ktorej sa Ministerstvo školstva a zriaďovateľ školy, teda primátor mesta, jasne vyjadrili, že v prípade súdnych sporov im nepomôžu.



„Máte samostatnú právnu subjektivitu a zodpovednosť. Budete sa zodpovedať, ak aj nie na súdoch na Slovensku, na medzinárodných určite!!! Ignorantia juris non excusat (neznalosť zákona nikoho neospravedlňuje a nevyviňuje z právnej zodpovednosti za jeho porušenie). Zvlášť, keď ste na to niekoľkokrát upozorňovaný!“ píšu na záver statusu Adriana Kráľová a Ivka Komzalová.

Neuveriteľné: Rodičia malých detí prišli diskutovať za Mikasom, ten sa pred nimi zbabelo zamkol! (VIDEÁ)
Ján Mikas mal v práci „vzácnu“ návštevu, no zachoval sa vraj ako zbabelec. Zástupcov rodičov, ktorými boli dvaja poslanci parlamentu, k sebe radšej vôbec nepustil. Nedozvedel sa tak, o čom s nim chceli diskutovať. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik