Pomsta valca z Trnavy - Milanová odvolala Mičeva
20 | 09 | 2021 I TA SR/ upravil Ivan Brožík

Pamätáte sa ešte na "Mečiarov" valec zo Zlatej Idky? Slabý odvar proti valcu z Trnavy! Ministerka kultúry odvolala Stanislava Mičeva z postu riaditeľa Múzea SNP. Informuje o tom agentúra TA SR.


"Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) absolvovala stretnutie s riaditeľom Múzea SNP v Banskej Bystrici Stanislavom Mičevom. Na stretnutí mu oznámila ukončenie jeho pôsobenia na poste generálneho riaditeľa k 30. septembru." Píše sa v agentúrnej správe.
Pochybeniami nazvali nesúhlas

Vedenie rezortu kultúry podľa TA SR argumentuje tým, že došlo k viacerým pochybeniam pri riadení múzea. Preto bolo nútené pristúpiť k tomuto kroku. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Viciaňová.

"Riaditeľom Múzea SNP musí byť podľa rezortu človek, ktorý zabezpečí riadny chod inštitúcie. A bude spĺňať všetky náležitosti, ktoré mu udeľuje zákon či interné pravidlá. Keďže, ako tvrdí, zriaďovateľom Múzea SNP je Ministerstvo kultúry SR, jeho riaditeľ musí zabezpečiť tiež realizáciu rozhodnutí ministerstva do chodu organizácie." Pokračuje ďalej správa TA SR.
Ministerstvo "bolo nútené"...

"Súčasné vedenie tak, bohužiaľ, nekoná a prichádza aj k viacerým pochybeniam pri riadení múzea, preto bolo ministerstvo kultúry nútené pristúpiť k tomuto kroku," vyhlásilo podľa správy TA SR ministerstvo.
Nevedia, že majú aj Maticu

"Múzeum SNP čakajú podľa rezortu kultúry organizačné zmeny, preto je podľa neho na jeho čele potrebné vedenie, ktoré tieto zmeny uvedie do života. Podľa zámeru ministerstva kultúry digitalizačné centrum múzea prejde pod odbornú správu Slovenskej národnej galérie, ktorá má dlhoročné skúsenosti s riadením digitalizácie predmetov kultúrnej hodnoty v Bratislave a vo Zvolene." Píše sa v správe TA SR.

"Zároveň národná expozícia v Auschwitz-Birkenau bude presunutá pod správu Múzea holokaustu v Seredi, kde podľa názoru odborníkov obsahovo patrí," spresnilo podľa TA SR ministerstvo. Deklaruje, že o poverení nového riaditeľa bude následne informovať.

Trapas pri vyberaní šéfa Literárneho informačného centra: Ministerka Milanová je v koncoch
Po odchode doterajšej riaditeľky Literárneho informačného centra (LIC) Miroslavy Vallovej sa na túto pozíciu hlásili len dvaja kandidáti. Prvého navyše odhovoril pohovor s personalistkou. Posledný záujemca však nevedel zodpovedať ani len na... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Tibor Sipos