Odvážny vyšetrovateľ, ktorý si dovolil začať stíhať "nedotknuteľnú posvätnú kravu," tvrdí Michelko
20 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Tak nám obvinili Tódovú a Čikovského, z toho čo robili dlhé roky. Za vyzradenie utajovanej skutočnosti. Teda za to čo robila dlho a systematicky. Ukazuje sa, že hrubé a masívne nezákonnosti, ktoré sa tu roky diali nemusia ostať nepotrestané," píše Roman Michelko na sociálnej sieti. 


"Všetci si dobre pamätáme, na tie masívne úniky informácii z Kočnerovej Threemy. Každý vedel, že sa tu pácha hrubá nezákonnosť, ale nikto nenašiel odvahu zasiahnuť," pripomína Roman Michelko v úvode príspevku na sociálnej sieti. Zároveň poukazuje na odvahu vyšetrovateľa Františka Spustu, ktorý si dovolil zbúrať tabu a začať stíhať "nedotknuteľnú posvätnú kravu," ako píše.

Michelko drží vyšetrovateľovi palce a skláňa sa pred jeho odvahou. Myslí si, že vyšetrovateľ pravdepodobne zažije pekelný mediálny lynč, ale zároveň verí, že to ustojí. "Ide do tuhého, Mordor musí byť zničený. Posledná borba vzplála, dajme sa na pochod," píše Michelko. A dodáva, že naozaj ide o veľa.

"Ak toto prehráme, zajtra sa zobudíme do otvorenej diktatúry. Samozrejme sadzba ktorá podarenej dvojici hrozí je rok za mrežami, ale sotva sa nájde súd ktorý ich odsúdi na nepodmienečný trest. No a navyše je tu možnosť milosti od pani z paláca. Ale aj tak, konečne sa našli ľudia ktorí sa neboja povedať, že dosť, toto už treba zastaviť," dodáva v závere príspevku politológ.

Šeliga ako politik komentuje činnosť OČTK a pýta sa, čo je trestné v kauze Tódová
Trestným činom napríklad je aj to, ak politik zasahuje do činnosti (rozhodnutí, postupov, vyšetrovania) Orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). To by mal Juraj Šeliga ako právnik vedieť. A on to vie, ale nerešpektuje - zjavne podľa obsahu... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Ivan Brožík