Metropolita Ján Babjak SJ mal pozitívny výsledok testu na COVID-19
20 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Prešovský gréckokatolícky arcibiskup a metropolita Ján Babjak SJ mal v sobotu (18. 9.) pozitívny výsledok RT-PCR testu na ochorenie COVID-19. Ako pre TASR uviedol hovorca prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič, arcibiskup sa ihneď stiahol do domácej karantény, je zaočkovaný a má len mierne príznaky ochorenia.


"O ochorení sme upovedomili sekretariát Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a následne boli informovaní aj všetci biskupi, ktorí mohli byt v kontakte s vladykom Jánom Babjakom SJ. Bolo im odporúčané preventívne podstúpiť testovanie na prítomnosť ochorenia COVID-19," uviedol Pavlišinovič.

Hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Martin Kramara pre TASR potvrdil, že KBS v tejto súvislosti informovala aj Vatikán. Babjak sa počas návštevy Svätého Otca na Slovensku (12.-15.9.) zúčastnil viacerých podujatí, na ktorých bola prítomná aj hlava katolíckej cirkvi.

Pavlišinovič zároveň prosí, aby ľudia boli pozorní na bežné prechladnutie, ktoré prichádza pri zmene počasia, pretože príznaky pri ochorení COVID-19 môžu byť podobné.

Blaha: Bastardi hrajú vabank. Ide do tuhého. Nielen na Slovensku, všade
Svet sa mení, pretože udalosti v ňom naznačujú, že niečo v ľudskej populácii nie je v poriadku. Vojny, bomby, smrť a do toho doslova očkovací teror spôsobený vládami v akože boji proti koronavírusu. Kedy sa toto všetko skončí a vo svete bude opäť... Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik