„Ďakujeme!“ volali na dnes ľudia na slávu Žilinku, ale aj „Lipšica do basy!“, „Mikulca do basy!“ či „Matoviča do Pezinka!“ (VIDEÁ)
20 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Generálny prokurátor Maroš Žilinka je zrejme tŕňom v oku súčasnej vládnej garnitúry. Lenže práve tá ho do funkcie dosadila. Čo sa nepáči panstvu, to ale ľud velebí, pretože Žilinka u ľudí sympatie má.


Z reakcií viacerých koaličných politikov je zrejmé, že generálneho prokurátora Maroša Žilinku by sa najradšej zbavili. Čo je ale na tom šokujúce je, že je to pre jeho poctivý prístup k dodržiavaniu zákonov a Ústavy. Aj dnes sa zišla pred budovu Generálnej prokuratúry manifestácia na jeho podporu, ktorú vysielal cez sociálnu sieť vo videu (TU) Igor Jurečka.
Od svojich priaznivcov sa Žilinkovi dostalo niekoľkokrát mohutného potlesku

Hŕstka priaznivcov Igora Matoviča vytiahla takýto transparent. Zdroj: FB / Igor Jurečka


Maroša Žilinku prišla podporiť pred budovu Generálnej prokuratúry skupina ľudí už v piatok, dnes si svoju akciu zopakovali. A nielen vo väčšom množstve, ale aj „garde“, ktoré im robili priaznivci opačnej strany, priaznivci Igora Matoviča. O „zábavu“ teda nebola núdza. „Páni fašisti, vitajte!“ privítala početnú skupinu Žilinkových podporovateľov hŕstka priaznivcov Matoviča a jeho „svätonázoru“. Po krátkej „doťahovačke“ medzi dvomi organizátormi z oboch táborov sa ozvali aj tí, ktorí prišli podporiť Maroša Žilinku.

„Ďakujeme! Ďakujeme!“ volali na slávu generálneho prokurátora, ale aj „Lipšica do basy! Lipšica do basy!“ či „Mikulca do basy“ Mikulca do basy!“ Skrátka neobišiel ani Igor Matovič, ktorému protestujúci tiež volali na „slávu“ a niekam ho posielali. „Matoviča do Pezinka! Matoviča do Pezinka!“ Od svojich priaznivcov sa Marošovi Žilinkovi dostalo niekoľkokrát mohutného potlesku za to, že sa dokázal postaviť súčasnej vládnej totalite a  „všemoci“.

Atmosféru podpory generálneho prokurátora Maroša Žilinku zverejnil vo videu (TU) aj právnik Marek Géci, ktorý sa rovnako ako náš šéf prokuratúry stavia na stranu dodržiavania zákona a Ústavy. Prirodzene, celá akcia sa nezaobišla ani bez „prihliadania“ policajných zložiek. Predsa len – poriadok musí byť!

„My, Slováci, si vás vážime a stojíme za vami. Ďakujeme!“ Volali protestujúci na slávu Žilinkovi (VIDEO)
Slováci už majú plné zuby politických trestných konaní. A majú dosť aj politického špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Preto sa zhromaždili pred generálnou prokuratúrou a volali na slávu Marošovi Žilinkovi. Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik