Americkí republikáni chcú sankcie voči Austrálii: Polícia zaobchádza s demonštrantmi ako za apartheidu!
20 | 09 | 2021 I Diana Zaťková
Americkí republikáni vyzvali USA, aby uvalili na Austráliu sankcie. Reagovali tak na niekoľko prípadov, keď austrálski policajti násilne útočili na demonštrantov, píše portál RT.


Nie je to normálne ani prijateľné



V nedeľu Ben Kew, anglický redaktor konzervatívnej floridskej publikácie El American, v článku vyhlásil, že austrálsky premiér Scott Morrison „musí byť potrestaný za také flagrantné porušovanie ľudských práv“, ku ktorému došlo na demonštrantoch a ďalších Austrálčanoch pomocou prísnych obmedzení kvôli Covid-19.

"To, čo sa stalo v tejto bývalej kolónii, nie je normálne ani prijateľné. Správanie austrálskej vlády a jej bezpečnostného aparátu v skutočnosti otvorene porušuje najzákladnejšie práva jej občanov,” napísal Kew.  Poznamenal, že Austrália vyvinula aplikáciu na rozpoznávanie tváre, aby udržali ľudí v karanténe.

Kritizuje aj vládny zákaz odchodu Austrálčanov z krajiny, tak isto aj jej politiku, vďaka ktorej zostali desaťtisíce austrálskych občanov uviaznuté v zahraničí.

Šéf OSN vyzval USA a Čínu, aby zabránili vypuknutiu novej studenej vojny
Generálny tajomník OSN António Guterres varoval pred vypuknutím novej studenej vojny medzi hlavnými svetovými veľmocami, Čínou a USA. Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Čínsky ľud má väčšiu slobodu než ten austrálsky

Kew nazval nový austrálsky pakt AUKUS s USA a Veľkou Britániou „ironickým“, pričom tvrdí, že „čínsky ľud má v súčasnosti väčšiu covidovú slobodu než ten austrálsky“. Poznamenáva, že keďže Austrália má byť lídrom slobodného sveta, mala by sa držať vyšších štandardov.

Z tohto dôvodu Kew dospel k záveru, že Austrália by mala dostať „diplomatické varovanie alebo dokonca cielené sankcie“ za to, ako zaobchádza s austrálskymi občanmi počas pandémie. Musí vraj spoznať, že „slobodný svet nebude ticho stáť“, pretože ľudské práva „sú agresívne podkopané".

Desivé hromadenie nečakaných a nevysvetliteľných úmrtí... Prečo toľko ľudí náhle zomiera? Je spoločným menovateľom očkovanie?
V poslednom čase pribúdajú správy o náhlych a nečakaných úmrtiach. Záhadný je prípad z krajinskej kliniky Wiener Neustadt, kde v priebehu niekoľkých dní z nevysvetliteľných príčin zomreli dvaja lekári vo veku len 46 a 52 rokov. V Hornom Rakúsku... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Je to opovrhnutiahodné

Kewov článok získal podporu prominentných amerických republikánskych skupín a jednotlivcov vrátane republikánov. Skupina, ktorej predsedá bývalý republikánsky kongresman Kerry Bentivolio, zdieľala článok na Twitteri a označila kroky Austrálie za „opovrhnutiahodné“ a dodala: „Od jedného z našich najbližších spojencov by sme mali očakávať niečo lepšie.“

Morrisonovu vládu v pondelok odsúdil aj bývalý austrálsky diplomat Bruce Haigh, ktorý krajinu pod Morrisonom prirovnal k „apartheidu Južnej Afriky“.

"Ak sa nedáš zaočkovať, zomrieš!“ Zo siete kliník v USA unikli plány na šírenie propagandy strachu (VIDEO)
Uniknutá nahrávka zo stretnutia predstaviteľov amerického reťazca kliník Novant Health, ktoré sa uskutočnilo cez Zoom, ešte viac posilnila nedôveru ľudí voči číslam kliník v súvislosti s koronavírusom. Vo videu (dnes už pravdepodobne bývalá)... Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová