V Na telo dostali od divákov na búdku Lipšic a Mikulec. Ľudia im neveria. Žilinku podporuje 42 percent
19 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Dôvera divákov v Maroša Žilinku na generálnej prokuratúre je 42 percent. Dôvera v Daniela Lipšica na špeciálnej prokuratúre je 29 percent a dôvera v ministra Mikulca je iba 24 percent  Aj to vyplynulo z relácie televízie Markíza Na telo. Na začiatku bola naozaj úsmevná. Bola totiž o škatuliach. S hosťami Veronikou Remišovou a Richardom Rašim. A cez telefón aj s danielom Lipšicom. 



Škatule a škatuľky

Veronika Remišová začala "zoširšia" - o čom vlastne aktuálny súboj v spoločnosti podľa nej je. Odvolala sa na Kontrolu NKÚ, v ktorej ukazovala škatuľky, malú i väčšiu a uvádzala aj fakturáciu za čosi také. Povedať "za vlasy pritiahnuté" by bolo málo. "Za takéto krabičky nesmie nikto vyciciavať štát". A zamávala škatuľou.
Snaha o vecnosť

Richard Raši trochu vecnejšie pripomenul, že "boj proti korupcii je jeden veľký podvod, lebo sa manipulujú výpovede". Jediným riešením podľa neho je "iba pád vlády, lebo je tu strata dôvery v štát a rozpad právneho štátu. na Adresu Remišovej povedal "spolupracujete so skupinou takáčovcov".
Vaši sa priznávajú

Veronika Remišová povedala, že "toto je o tom, že vaši sa priznávajú." A citovala kajúcnika, exprezidenta Finančnej správy SR Františka Imreczeho. A ďalšieho pochybného kajúcnika Daniela Čecha, ktorý bol však na Finančnej správe SR nominantom Radičovej vlády. To už sa snažil reagovať Richard Raši. Lenže veronika Remišová zas poukázala na škatule.
Dvojaký meter

Raši pripomenul Remišovej výpoveď Imreczeho na adresu ministra vnútra Mikulca. "Kajúcnikom píšete výpovede, ako majú vypovedať," povedal Raši Remišovej. Podľa neho ide o účelové zneužívanie mafiánov a rozpad právnosti štátu.
Prehovoril Lipšic

"Ja na prieskum verejnej mienky reagovať nebudem," povedal stroho politik alias špeciálny prokurátor DanieL Lipšic. Hovoril o útokoch médií na špeciálnu prokuratúru, "ktoré sú vo vlastníctve oligarchov".  Otázkam moderátora sa vyhýbal, odpovedal akýmisi "príbehmi", ako ich sám nazval. Slovám ako stíhanie korupčnej chobotnice sa však nevyhol.
Raši otvára oči

"Vidíme, aké je zlé, keď sa do funkcie, ktorú má zastávať nezávislý človek, zvolí politik. Veď robí politické komentáre, jemu sa to všetko zdá," povedal Richard Raši v relácii Na telo TV Markíza reakcii na Daniela Lipšica.
Remišovej jasná odpoveď, ktorú žiadal moderátor

"Zareagujem na to, že Daniel Lipšic, že špeciálny prokurátor by nemal byť politik. Generálny prokurátor Žilinka  je za KDH," uviedla Remišová. Akiste zabudla, že Žilinku si za štátneho tajomníka vybral minister vnútra Lipšic, ktorý bol vtedy podpredsedom KDH. Žilinka mal na uvedené obdobie pozastavený výkon prokurátora.

Nuž, čo už...

(Medzititulky red. HD)

Boris Kollár: "Nebudem na tlačovkách stáť vedľa niekoho, kto má všetkých za mafiu"
Predseda parlamentu Boris Kollár bol hosťom relácie O 5 minút dvanásť RTVS. Zjavne nebol v šarmantnej pohode po tom, čo si vypočul hodinku predtým od Igora Matoviča. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Ivan Brožík