Uhrík o súčasných eštebákoch: Matovič, Naď, Lengvarský či Mikulec už nevyjdú medzi ľudí
19 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Vláda potrebuje držať ľudí na uzde pomocou protipandemických opatrení. Napísal to na svojom facebookovom účte europoslanec Milan Uhrík. Podľa neho už súčasní vládni činitelia nebudú môcť po ukončení mandátu len tak vyjsť medzi ľudí.

"Vláda sa opäť rozhodla aplikovať obmedzenia a zákazy. Rúca sa jej štát v rukách, tak potrebujú ľudí držať na uzde. Je to len o tom," napísal europoslanec na úvod príspevku.
Tri cesty ako pristupovať k obmedzeniam

Podľa neho existujú tri možnosti ako pristupovať k protipandemickým obmedzeniam. "Ľudia môžu tie nadiktované vládne zákazy buď ignorovať, pristupovať k nim ako k formálnej fraške (de facto ignorácia), naozaj ich napriek evidentnej nezmyselnosti dodržiavať alebo sa v nich ešte aj s nadšením vyžívať. Najhorší sú tí poslední. Tí, čo vás s úsmevom vyhodia z reštaurácie alebo povýšenecky skritizujú, lebo... Lebo zrazu môžu. Lebo nemáte rúško, lebo nemáte respirátor, lebo nemáte test, lebo ho máte o hodinu starší, ako treba, lebo nemáte očkovanie, covid pas, lebo čokoľvek," píše Uhrík.

Dodáva, že podobné správanie a ideály možno porovnať s ŠtB. "Takýchto ľudí môžeme pokojne nazvať gestapákmi, alebo eštebákmi súčasnosti. Tí sa tiež správali neľudsky, lebo mohli. A tiež ‘chránili’ režim pred ‘nezodpovednými’. Špehovali, udávali, donášali, vyhadzovali a zatvárali," zdôrazňuje.


Nič netrvá večne

Exotlebovec tak kritizuje súčasnú vládnu koalíciu, ktorej členovia sa údajne nebudú môcť po ukončení mandátu ukazovať na verejnosti. "Nič však netrvá večne. Členovia súčasnej vlády budú musieť zo Slovenska zutekať. Predstava, ako si Matovič, Naď, Lengvarský či Mikulec chodí po skončení mandátu spokojne nakupovať medzi ľudí do obchodov, je nereálna. Tí už medzi ľudí nevyjdú."

"My tu však žiť zostaneme. Preto sa k sebe správajme vždy ako ľudia aj v týchto ťažkých časoch. Táto vláda pominie, Mikasa raz z úradu vyvedieme, nezmyselné zákazy tiež zrušíme. Ale mená tých, ktorí s nadšením ubližovali ľuďom a rodinám, keď takú príležitosť dostali, už v pamäti národa navždy zostanú. A bude sa to s nimi viesť až do konca života," uzatvára znepokojene Uhrík.

Matovič v ideologických šľapajach Jakeša: "Musíme sa zomknúť"
Slovné spojenie, ktoré najčastejšie používali boľševici starého režimu znie - "musíme sa zomknúť". Vzniklo na to aj niekoľko nesmrteľných hlášok vo filmových komédiách, ale aj v povestnom Jakešovom prejave, v ktorom sa vyplakával, že sa cíti ako... Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Ivan Brožík