Šokujúce: Lekár odmietol ošetriť plne zaočkovanú pacientku len preto, že nemala aj test!
19 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Niektorí ľudia sa asi v dôsledku COVID-19 asi zbláznili. Aj lekár, ktorý odmietol ošetriť zaočkovanú pacientku, lebo nemala test.


Je doslova neuveriteľné, ako sa niektorí lekári môžu spreneveriť Hippokratovej prísahe. Lekár má liečiť a nepozerať sa na to, či jeho pacient, ktorý potrebuje pomoc, má alebo nemá nejaký antigénový či PCR test. A ešte neuveriteľnejšie je to v prípade, keď za ním príde človek, ktorý je dvakrát zaočkovaná proti koronavírusu. Smutne a zároveň šokujúce preto vyznieva príbeh, ktorý v statuse opísal skúsený lekár Michal Slivka.
Ak nie je lekár aj ľudský, nemal by byť lekárom

Skúsený lekár s dlhoročnou praxou, v minulosti aj pediater napísal príbeh, ako ho v piatok v jeho ambulancii navštívila mladá pani so slzami na krajíčku očí a s prosbou, či by ju neošetril. „Napriek tomu, že je dvakrát zaočkovaná, jej lekár podmienil vyšetrenie antigénovým testom. Pani mala zapálené hrdlo, zvýšenú teplotu, nutne potrebovala ošetriť, poradiť a pár dní vyležať angínu,“ skonštatoval na margo pacientky skúsený lekár. Dodal, že rozhodne nemá v úmysle kritizovať svojho kolegu ani rozhodnutia a nariadenia za zdravotníctvo zodpovedných ľudí.



„Nech si každý urobí názor sám. Ak však chceme s niekým zaobchádzať dôstojne, niet miesta pre pocit nadradenosti. Niet miesta pre hľadenie zvrchu. Niet miesta pre povýšeneckú zhovievavosť,“ píše doktor Michal Slivka.

Podľa neho lekár môže byť veľmi disciplinovaný, striedmy, môže byť schopný dobre vysvetliť medicínske záležitosti aj liečebné postupy a mnoho iného. "Ak však nie je ľudský, je to nanič,“ prízvukuje. Na samý záver dodáva: „Ak nie je ľudský, nemal by byť lekárom. Chýba mu srdce. Preto buďme teda my, lekári, aj expertmi na ľudskosť.“

Naliehavý apel nemeckého lekára: Odmietanie ošetrenia neočkovaných je etické a morálne zlyhanie! (Andreas Hanau) (VIDEO)
Názor Andreasa Hanaua (Report24) Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová