Škandál: Niektorí rodičia predávajú antigénové testy, ktoré dostali v škole ich deti zadarmo!
19 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Tak tomu sa povie poriadna drzosť. Niektorí rodičia sa rozhodli zarábať aj na takej veci, ako sú antigénové testy pre deti, ktoré ich dostali v škole zadarmo. Jednoducho ich predávajú!


Slovák je človek vynaliezavý, no to, čo si dovolili niektorí rodičia je už poriadna drzosť. Ako informuje portál cas.sk, niektorí rodičia sa rozhodli predávať testy na koronavírus, ktoré dostali ich deti v škole zadarmo! So školskými antigénovými testami sa teda na internete veselo kšeftuje! Riaditelia sú zo správania takýchto rodičov zhnusení.
Cena za 15 kusov je 50 eur, poprípade dohodou

Takto niekto ponúka na predaj školské AG testy. Zdroj: facebook.com


Keďže COVID-19 stále „straší“ aj u nás, ministerstvo školstva sa v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva rozhodli, že na začiatku školského roka dostane každá škola antigénové testy, ktoré sa odovzdajú rodičom, aby mohli svoje deti pravidelne testovať na prítomnosť koronavírusu. Na každé dieťa dostal jeho rodič balenie s 25 antigénovými testami. S tyčinkou sa nevytiera nosohltan, ale len predná časť nosa. Rodičia dostali testy zadarmo. Ministerstvo školstva však nemalo ich dostatočný počet, a tak väčšina rodičov neskôr dostala namiesto 25 testov len päť. A niekde ani toľko.

Na internete sa však teraz objavili šokujúce inzeráty. Obsahujú fotografie, na ktorých sú úplne identické testy, ako dostávali školy. A to s ponukou na predaj! Ceny za testy sa pohybujú od 40 až 50 eur! Nový Čas našiel niekoľko inzerátov, v ktorých niektorí rodičia tieto školské testy úplne na drzovku predávajú. „Predám tieto originál komunistické školské testy, dal som za ne riadny peniaz. Takže chcem to naspäť. Cena dohodou,“ uvádzalo sa v inzeráte z Trnavy. V iných inzerátoch z iných miest už sumu aj konkretizovali, ale tu sa predajcovia boli ochotní dohodnúť. „Za 15 kusov 50 eur, ale je možná aj dohoda,“ napísal v inzeráte ďalší z predávajúcich.

Šokujúci predoperačný príbeh Lucie. „Choďte do pr*ele aj s tými vašimi testami ktoré nie sú presné!“
Myslíte si, že keď idete na PCR testy, že sa dozviete skutočnú pravdu o tom, či ste na COVID-19 pozitívni alebo negatívni? Omyl! Tieto testy, rovnako ako sú antigénové, sú iba informatívne a častokrát nepresné. Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

V šoku je nielen ministerstvo, ale aj riaditelia škôl

„Predaj poskytnutých testov na domáce samotestovanie žiakov na internete považujeme za bezdôvodné obohatenie a budeme požadovať späť testy alebo ich finančnú náhradu,“ uviedli na odbore komunikácie a marketingu ministerstva školstva. Rezort vraj vopred podnikol kroky, aby sa predišlo takémuto konaniu a školy odovzdajú samotesty rodičom proti podpisu. Ministerstvo tiež dodalo, že v prípade posúdenia okolností jednotlivého prípadu, ak bude mať podozrenie, že konaním osoby, ktorej bol test odovzdaný výlučne za účelom testovania žiaka, mohla byť naplnená skutková podstata niektorého trestného činu, upovedomí o  tejto skutočnosti orgány činné v trestnom konaní.

V šoku sú aj riaditelia škôl, ktorí nechcú uveriť tomu, že by sa rodičia k niečomu takému znížili. „Nenachádzam slová. Je mi veľmi ľúto, že sa nájdu ľudia, ktorí dokážu toto urobiť. Za svojich žiakov aj rodičov sa viem zaručiť, ja ich dlhodobo poznám, určite by také niečo neurobili, ale som v šoku,“ povedala riaditeľka Základnej školy Svätý Kríž Eva Urbanovičová. „Nechcem uveriť, že ľudia sa dokážu až k takémuto niečomu znížiť. Je mi ľúto, že doslova okrádajú svoje deti. Bolo to pre nich a pre ich zdravie. Verím, že na našej škole boli testy využité presne tak, ako mali - pre našich žiakov,“ skonštatovala riaditeľka zo Základnej školy Koperníkova, Hlohovec Denisa Králičová.

Rodičia POZOR: Riaditelia škôl majú zatvárať deti bez rúška do osobitnej miestnosti!
Tak toto už skutočne presahuje všetky hranice zdravého rozumu. To, čo odporúča Ministerstvo školstva riaditeľom škôl je niečo, s čím by neprišiel ani človek s IQ na úrovni sadrového hovienka či vyprázdnenej tekvice. A pritom oni to myslia smrteľne... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik