R.Raši vyhlásil, že Hlas-SD VYLUČUJE predvolebnú spoluprácu so Smerom-SD
19 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Mimoparlamentný Hlas-SD vylučuje predvolebnú spoluprácu s opozičným Smerom-SD, rovnako tak predvolebné rokovania o povolebnej situácii. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. Reagoval tak na sobotnú (18. 9.) výzvu šéfa Smeru-SD Roberta Fica na spoluprácu.


"Téma spolupráce, keď sú voľby v nedohľadne, je úplne zbytočnou témou, ani to nikoho netrápi. Ale aby nevznikli nejaké pochybnosti, Hlas do volieb neplánuje žiadnu koalíciu s nikým a chceme ísť do volieb ako samostatná strana," povedal Raši.

Lídrovi Smeru odkázal, aby sa sústredil na opozičnú sociálno-demokratickú politiku, Hlas ju chce robiť so svojou predstavou, ktorá je podľa neho iná a moderná, nie archaická alebo rustikálna. Podotkol, že opozičné strany majú prirodzene spolupracovať, keď robí koalícia zlé kroky a rozhodnutia, nie vyzývať na vytváranie blokov. Na otázku, či by si vedeli predstaviť byť vo vláde na čele s Ficom, odpovedal, že sedieť vo vláde si nevedia predstaviť len s fašistami a "všetko ostatné sa uvidí po voľbách."

Boris Kollár: "Nebudem na tlačovkách stáť vedľa niekoho, kto má všetkých za mafiu"
Predseda parlamentu Boris Kollár bol hosťom relácie O 5 minút dvanásť RTVS. Zjavne nebol v šarmantnej pohode po tom, čo si vypočul hodinku predtým od Igora Matoviča. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Ivan Brožík