„Pôjdeš do basy, ty hajzel!“ povedal Harabin pred 13-timi rokmi Lipšicovi. Splní sa mu to? (VIDEO)
19 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

„Pes a mačka, pes a mačka to je večná naháňačka,“ spieva sa v piesni Vaša Patejdla a presne tak to vyzerá aj medzi dvomi pomerne silnými mužmi našej politiky – Štefanom Harabinom a Danielom Lipšicom, bývalými ministrami spravodlivosti.


Harabin s Lipšicom si zrejme nepadli do oka hneď na začiatku ich politickej kariéry. Štefan Harabin zverejnil na svojom profile video, ktoré ukazuje, že už pred 13 rokmi predpovedal Danielovi Lipšicovi „hviezdnu“ kariéru. Na jednej schôdzi parlamentu on, ako minister spravodlivosti, povedal poslancovi Lipšicovi pamätnú vetu „Pôjdeš do basy, ty hajzel!“ A jeho vtedajšie prorocké slová sa môžu v krátkej budúcnosti naplniť.
Dôležité vždy je mať čisté svedomie. Vy ho nemáte, preto sa bojíte

Naplniť sa môžu aj preto, že na súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica sa valí kritika z každej strany. Dokonca ho nazývajú hlavou vládnej mafie, v ktorej majú okrem neho byť aj šéf OĽaNO Igor Matovič a minister vnútra Roman Mikulec. Ale vráťme sa o oných 13 rokov dozadu na spomínanú schôdzu parlamentu. Po naozaj štipľavej Harabinovej poznámke mu Lipšic za rečníckym stolom odpovedal: „Pán Harabin, nikto sa vás nebojí. Nikto. Dôležité vždy je mať čisté svedomie. Vy ho nemáte, preto sa bojíte. Keď som minule hovoril o vašich kontaktoch s mafiou, povedal som, že je mi z nich zle. Áno, je mi zle z toho, že sedíte vo funkcii ministra spravodlivosti.“



So zaujímavou faktickou poznámkou vystúpil vtedajší poslanec Vladimír Mečiar. „Ide o overenie totožnosti, čo pred chvíľou diskutoval. Vysvetlil nám, že jeho krstné meno nie je Daniel, a nie je Alexander, ale Daniel. Mohol by nám povedať, či niektorý z jeho predkov neniesol priezvisko Lipstein?“ spýtal sa Lipšica dnes už pomaly zabudnutý politik. „Jasne vychádza na najavo aké podvody a falzifikáty tu pán Lipšic prezentuje. Chce prerušiť priebeh schôdze a zase si vymýšľa. Veď to je len marketingový ťah. Ako exhibicionistu ho všetci poznáme,“ povedal okrem iného vo svojej reakcii Harabin. Nuž boj medzi nimi, ako vidieť, neustal ani po 13-tich rokoch.

Blaha: Lipšic patrí do basy! Aj celá jeho mafia vrátane Mikulca a Matoviča
Šéf špeciálnych prokurátorov Daniel Lipšic je stále tŕňom v oku opozičným stranám, medzi ktorými hrá prím najmä Smer. Ľavičiari dokonca žiadajú generálnu prokuratúru o disciplinárne a trestné konanie. Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik