Boris Kollár: "Nebudem na tlačovkách stáť vedľa niekoho, kto má všetkých za mafiu"
19 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Predseda parlamentu Boris Kollár bol hosťom relácie O 5 minút dvanásť RTVS. Zjavne nebol v šarmantnej pohode po tom, čo si vypočul hodinku predtým od Igora Matoviča.


"Nebudem stáť na tlačovke s niekým, kto bude určovať, že generálny prokurátor alebo ktokoľvek iný je mafián," povedal Boris Kollár okrem iného. Pripomenul, že aj preto denníky N a SME potom už označujú za mafiána každého.
Šialená doba

Peter Pellegrini hovorí o rozvrate právneho štátu v priamom prenose. Podľa neho "ak niekto kriví dôkazy, je to hrôza". Pripomenul, že zo spisov to jasne vyplýva. Poukázal tiež na to, že "keď neviete niečo vyriešiť, zvoláte komisiu".

V mene všetkých občanov Slovenska Pellegrini povedal, že "hocikto dnes môže označiť nepohodlného človeka a odkrágľujeme ho".

Varoval, že Matovič s Lipšicom "si pokrivia zákony tak, že získajú absolútnu moc. Oni sa navzájom kryjú za boj proti korupcii."
Kollár výhrady má, ale...

"Bol tu rozkrádaný štát, ktosi tu ukradol spravodlivosť, to treba vyšetriť." Boris Kollár však žiada jediné: "Aby sa to dialo zákonným spôsobom." Podľa Kollára čistota procesu musí byť zabezpečená.

Za katastrofu považuje Boris Kollár, že "niekto tu ukradne stovky miliónov a potom ho pustia domov".

"Ako sa môžeme pozerať ľuďom do očí?" Pýta sa Kollár v relácii O5 minút 12 RTVS.
Do "nemlátom"

"Budeme sa tu zatvárať do nemlátom a nezákonne?" Pýta sa Kollár a tvrdí, že zákonnosti nijako nebráni.

Boris Kollár sa verejne pýta - aj moci - či sa "niekto zaoberá rastom cien energií, rastom cien potravín".
SIS si robí len svoju robotu

Peter Pellegrini v relácii pripomenul, že SIS si robí iba svoju robotu a politici by zákon (aj o SIS) mali rešpektovať.

"Čo sa on vyjadruje k tomu, že ako je možné, že niekoho dali zavrieť až do Prešova? Prečo sa na to nepýtal v prípade Lučanského," povedal Peter Pellegrini na adresu daniela Lipšica. A dodal: "Je toto normálne?"

(medzititulky red. HD)