Žeby vláda potichu zvažovala režim OTP aj pre budúcoročné krajské a komunálne voľby?
18 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Znie to šialene, ale ono to aj šialene vyzerá. Preložme si to z diplomaticky maskovanej politickej reči návrhu zákona z produkcie ministra vnútra SR pána Mikulca. V návrhu zákona sa píše: "Prekážkou práva voliť je zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia, ak osobitný zákon v čase pandémie neustanoví inak." Alebo ako sa povie u nás "per huba" - môže sa stať, že nezaočkovaní voliť nebudú smieť? 


Už vidím, ako sa titulku i perexu chytajú médiá hlavného prúdu a dumajú, ako to vyhlásiť za hoax. Nuž, nedá sa, milí moji starostliví strážcovia demokracie a krásnych príjmov! Nakuknite na oficiálny web vlády vašej, teda, nateraz ešte aj našej Slovenskej republiky  - rokovania.gov.sk.
Pre tých, ktorí nemajú internet

Ide o materiál oficiálne nazvaný - "Návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony - nové znenie." Ide o materiál, ktorý na 31. rokovanie vlády predložil minister vnútra. A ktorý - podržte sa prosím - vláda schválila. (S pripomienkami, píše sa na jej webe.)
A teraz k tomu OTP

OTP - očkovaní, testovaní, prekonaní. To je bežne vidieť na každých dverách do reštaurácií, hotelov, divadiel a pod. "Only..." Teda, len pre OTP. Len pre očkovaných, testovaných, prekonaných. Hoci sa prekonávame všetci každým dňom, aby sme tu tento život zvládli, nemýľte sa, v schválenom návrhu ide o tých, ktorí prekonali covid.

Tvrdé opatrenia! Čas, kedy nás opäť zatvoria sa blíži
Pomaly ale s istotou sa pandemická situácia na Slovensku vraj opäť zhoršuje. Minister zdravotníctva Lengvarský dokonca nevylúčil aj opätovné zavedenie núdzového stavu. A preto, od pondelka 20. septembra budú podľa COVID automatu v zelenej farbe už... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Ivan Mihale


Reprofoto, zdroj (@rokovania.gov.sk)

Nakuknime do vládou schváleného návrhu zákona

Pozrime sa na zúbok paragrafu č. 4. Prekážka práva voliť. Tak sa volá. Citujme: "Prekážkou práva voliť je zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia, ak osobitný zákon v čase pandémie neustanoví inak.“ Avšak to ani zďaleka nie je všetko. Podržte sa, nadýchnite sa a čítajte ďalší odsek. Ten je presnou citáciou vládou schváleného zákona. To nie iba tak, mimochodom, akože, fakt iba tak, to pre istotu. Veď vieme svoje, nie?
V § 8 sa za odsek 1 vkladá nový odsek 2, ktorý znie:

Starosta obce zabezpečí pre okrskovú volebnú komisiu na účely vykonania volieb
prístup k internetu.
Doterajšie odseky 2 až 4 sa označujú ako odseky 3 až 5.
4. V § 9 sa za odsek 7 vkladá nový odsek 8, ktorý znie:
„(8) Orgány verejného zdravotníctva sú na účely vyznačenia prekážky práva voliť podľa § 4
povinné oznámiť príslušnej obci údaje o voličovi, ktorému sa zákonom ustanovilo obmedzenie
osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia, a to v posledný pracovný deň predo
dňom konania volieb a v deň konania volieb v rozsahu:
a) meno a priezvisko,
b) dátum narodenia,
c) názov obce, názov ulice, ak sa obec člení na ulice, súpisné číslo a orientačné číslo domu
trvalého pobytu.“.

Odborári "Kováci" odkazujú, že bude veľký protest proti pádu životnej úrovne
Pripomínajú to z regionálneho protestu, ktorý zorganizovali v Košiciach. Upozornili na ňom na zhoršujúcu sa životnú úroveň obyvateľov Slovenska. taktiež na zlú ekonomickú a sociálnu situáciu slovenských domácností. Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Ivan Brožík/TASR

Neviem ako vy, ale ja...

Nuž, čítam zhora, čítam zdola, čítam zľava, čítam sprava. Orgánmi verejného zdravotníctva sú aj Regionálne úrady zdravia. RÚVZetky. Teda tie, čo podliehajú pánovi Mikasovi, ktorý podlieha, no, to tiež vieme komu. Ono je vlastne jedno, ako sa ten pán volá, zákon na to splnomocňuje úrad, teda hocikoho "nášho" momentálne vo funkcii.
Takže predstavte si...

Predstavte si, že je tu v deň krajských i obecných volieb, teda v ten istý deň, štvrtá, piata, šiesta, možno dvadsiata vlna covidu alebo inej, trebárs chrípkovej pandémie. Alebo hromadnej dyzentérie, teda, ľudovo - sračky. A nejaký "náš" pán sa rozhodne, že na základe práve vyšších paragrafových znení v štádiu po schválení vládou ten, kto príliš často behá na záchod, voliť bežať nepôjde. Alebo ten, kto nie je očkovaný. Teda ten, kto nespadá do kategórie OTP.

Lebo to, že ste očkovaní, musíte hlásiť svojmu lekárovi. A také NCZI, teda Národné centrum zdravotníckych informácií, to má kompletné záznamy o očkovaných a logicky teda aj neočkovaných. Mimochodom, je to tiež inštitúcia, spadajúca pod označenie " orgány verejného zdravotníctva".
Tak si to vlastne radšej ani nepredstavujte!

Pozrite si všetky dokumenty na linku rokovania.gov.sk. 

Predtým si však dajte nejaký oblbovák, medicínsky. Ten vládny totiž budete práve čítať.

Veľa zdravia, vážení!

Pellegrini pozýva Smer na odvolávanie vlády, Kollára na odchod z koalície
Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a expremiér Peter Pellegrini vyzval opozičný Smer-SD, aby dodal chýbajúcich desať podpisov poslancov pod návrh na iniciovanie mimoriadnej schôdze s cieľom vysloviť nedôveru vláde SR. Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR