Veľvyslanectvo Ruskej Federácie v Bratislave zdieľa na svojom konte slovenský status
18 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

"Slovenský Národný Pochod 2021, posledná etapa Slavín - Devín." Znie názov textu statusu, ktorý z pôvodného zdroja FB @ Slavica prevzalo veľvyslanectvo Ruskej federácie na Slovensku. Text prevzalo v plnom znení.



Redakcia HD na texte statusu veľvyslanectva obsahovo a rozsahovo nič nemení.




Reprofoto FB (@Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku/ Посольство России в Словакии)



Pochod - deň posledný


"V stredu 15. septembra 2021 o 8:00 hod. ráno sme začali posledný deň Slovenského Národného Pochodu 2021. Skupina šiestych dobrovoľníkov za krásneho slnečného počasia vyrazila na hrad Devín, ktorý je každoročne cieľom pochodu, ktorý začal 15. augusta na Dukle. Celý pochod bol rozdelený na 8 etáp a každú etapu absolvovali rôzne skupiny dobrovoľníkov z celého Slovenska. Súčasťou tohto projektu boli aj sprievodné podujatia- Dukla, Svidník, Špania Dolina, Veľké Vozokany a Devín, ktorých sa zúčastnilo celkovo asi 350 ľudí."



Pod Devínom

V texte na statuse veľvyslanectva sa ďalej píše: "Pod hrad Devín dorazila skupina dobrovoľníkov o 12:50 hod. a zapojila sa už do prebiehajúceho stretnutia iniciatívy Kruhy života. O 15:00 hod. sa asi 50 účastníkov spoločne vybralo na hrad Devín, ktorý je jedným z hlavných symbolov slovenského národa. Pri vstupe na hrad sme sa už tradične stretli z nevraživosťou od personálu hradu. Vlajky je už zakázané priniesť na hrad Devín a museli sme si ich pri vstupe schovať."


Prítomný aj atašé

"Na nádvorí hradu privítal účastníkov stretnutia predseda slovanského spolku Slavica Miloš Zverina, ktorý zároveň informoval o význame tohto podujatia. Potom sme si spoločne zaspievali slovenskú hymnu- všetky štyri slohy. Ďalej sa ujal slova Vitalij Žitňuk, atašé Veľvyslanectva Ruskej federácie v Slovenskej republike, ktorý vo svojom prejave upozornil na prepisovanie dejín a pozdravil účastníkov pochodu. Za „domácich“ pozdravil účastníkov podujatia ľavicový aktivista a bývalý poslanec Národnej rady Karol Fajnor. Na záver podujatia vysvetlil Rudy Sokol význam iniciatívy Kruhy života a účastníci si zaspievali slovenskú ľudovú pieseň Na Kráľovej holi."


Záver programu


"Po prehliadke hradu Devín účastníci pokračovali v celodennom programe koncertom známeho slovenského pesničkára a básnika Janka Svetlana Majerčíka. Na záver celého programu sa účastníci podujatia zapojili spoločne do slovanského chorovodu a oslobodili námestie pod hradom Devín od vlajky EU, ktorú vymenili za vlajku Slovanov- Perúnov kvet života.



Miloš Veleslav Zverina, Devín 15. 9. 2021" Píše sa v statuse Veľvyslanectva Ruskej Federácie na Slovensku.




(Medzititulky red. HD.)


Moc sa zbláznila, vydáva absurdné nariadenia a splieta kompetencie štátu a samospráv
Počet nakazených denne ide cez 900, Slovensko zaskočil nástup tretej vlny. Je logické, že by mali prísť nejaké opatrenia. Avšak tie, ktoré smerujú "dolu", už nemožno nazvať inak ako trápnym púťovým kabaretom. S reálnym bojom proti pandémii nemajú... Čítať ďalej
18 | 09 | 2021 | Ivan Brožík