Austrálska polícia mala opäť konflikt s protestujúcimi, ktorí bojovali proti opatreniam (VIDEO)
18 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

V austrálskom Melbourne došlo ku konfliktu s políciou po tom, čo sa zhromaždil ďalší dav protestujúcich proti opatreniam, informuje portál RT.


Demonštranti, ktorí boli údajne v stovkách, sa v sobotu ráno objavili na melbournskom predmestí Richmond. Protestujúci odsudzujú bezpečnostné opatrenia, ktoré zaviedla vláda.

Polícia sa predtým pokúsila zastaviť všetku dopravu do centrálnej obchodnej štvrte mesta Melbourne pomocou série kontrolných bodov. Avšak to iba prinútilo organizátorov zmeniť miesto.



Krátke strety s dôstojníkmi boli zachytené na videu. Demonštranti po nich hádzali fľaše, polícia reagovala slzným sprejom. V jeden chaotický moment demonštranti prešli policajnú hranicu a spustil sa tak boj zblízka.



Masívna reakcia polície bola zaznamenaná na leteckých snímkach urobených miestnymi médiami, ktoré ukazujú, ako sa vyhrocujú nepokoje.



Podľa miestnych správ sa na akcii zúčastnilo viac ako 2 000 príslušníkov policajného zboru.



Štát Victoria nedávno zmiernil obmedzenia mestu Melbourne a umožnil obyvateľom „socializovať sa alebo cvičiť“ s jednou osobou z inej domácnosti na štyri hodiny. Umožňuje taktiež zhromaždiť až päť ľudí z dvoch rôznych domácností naraz - ak sú všetci úplne zaočkovaní.

Okrajové zmiernenie pravidiel očividne neurobilo nič pre to, aby upokojilo nahnevaných obyvateľov.

Státisíce ruských a bieloruských vojakov predviedli svoje schopnosti na spoločnom vojenskom cvičení Zapad 2021 (VIDEO)
Moskovské ministerstvo obrany zverejnilo veľkolepé video z aktívnej fázy spoločného strategického cvičenia Zapad 2021. Cvičenie sa skončilo vo štvrtok po akciách na deviatich vojenských cvičiskách v Rusku a Bielorusku, informuje portál... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Lukáš Leca