Za teroristické útoky v Bruseli z roku 2016 budú súdiť 10 osôb
17 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

V súvislosti s bombovými útokmi v Bruseli z roku 2016 bude súdených desať mužov. Oznámila to v piatok belgická federálna prokuratúra, ktorá ich oficiálne obvinila z podielu na krviprelievaní. Informovala o tom agentúra AFP. Pri atakoch zomrelo celkovo 32 ľudí a vyše 300 bolo zranených.


Šiestich z podozrivých, vrátane 32-ročného francúzsko-marockého občana Salaha Abdeslama, v súčasnosti súdia vo Francúzsku za útoky z Paríža z novembra 2015.

K zodpovednosti za bombové útoky, ktoré spáchala trojica samovražedných útočníkov 22. marca 2016 v Bruseli na letisku Zaventem a stanici metra Maalbeek/Maelbeek, sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS). Ataky sú spájané s džihádistickou bunkou, ktorej členovia sa presúvali cez Európu, pričom operovali najmä po území Belgicka. Táto bunka pripravila a spáchala ešte v roku 2015 aj útoky v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí.

Exprezidenta Klausa pustili z nemocnice, predtým mal "šialene vysoký tlak"
Bývalého českého prezidenta Václava Klausa v piatok prepustili z pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice, kde ho v utorok hospitalizovali s vysokým tlakom, informovali Novinky.cz. Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR