Smer-SD opätovne podal návrh na odvolanie ministra vnútra R. Mikulca
17 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Opozičný Smer-SD podal v piatok opätovný návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Zároveň sťahuje svoje tri návrhy na jeho odvolanie, ktoré sa z leta presunuli na záver aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.


Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informoval šéf Smeru-SD Robert Fico. Kritizuje, že parlament dlhodobo bojkotuje a odkladá návrhy na odvolanie Mikulca. Podľa rokovacieho poriadku musí byť mimoriadna schôdza o odvolávaní Mikulca zvolaná do siedmich dní.

"Pre Smer je neakceptovateľné, aby NR SR dlhodobo odmietala rokovať o situácii v rezorte vnútra. Ide o prípad hrubého zneužívania právomoci verejného činiteľa zo strany tzv. elitných vyšetrovateľov NAKA, niektorými prokurátormi úradu špeciálnej prokuratúry, a nad tým všetkým stojí prípad zneužívania právomoci verejného činiteľa zo strany ministra vnútra," povedal Fico.

Štát nie je firma, štát riadi ústava a ústavnosť, nie dobrodružní manažéri!
Dušan Piršel je riaditeľ Inštitútu pre pracovnú rehabilitáciu. Nesúhlasí s názormi niektorých politikov, "že štát sa dá úspešne riadiť ako firma." Taktiež ho vyrušuje, keď počúva a číta, "ako štát nedokáže niekedy úspešne manažovať firmy vo svojej... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021


Mikulec mal podľa Fica odstúpiť z funkcie už dávno. "Predovšetkým ministrovi vnútra vyčítame, že riadi a vie o zločinoch, ktoré páchajú vyšetrovatelia NAKA len preto, aby likvidovali opozíciu a predovšetkým predstaviteľov stany Smer-SD," vyhlásil Fico.

Opozícia Mikulcovi pri pokusoch o jeho odvolanie vyčíta situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov i to, že sa mal údajne stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Z. v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Dôvodom na jeho odvolanie má byť podľa opozície aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Z. a ďalším dvom svedkom.

Smer-SD tiež kritizuje Mikulca za údajné zasahovanie do vyšetrovania káuz, napríklad pri obvinení exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

Prieskum: Voľby by vyhral Hlas-SD pred SaS a Smerom-SD
Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v septembri, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 18,8 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana SaS s podporou 14,5 percenta. Tretia by bola strana Smer-SD s 13,9 percenta. Vyplýva to z prieskumu... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR