Ospravedlní sa Boris Kollár za "čurillovskú mafiu?"
17 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Peter Kubina, obhajca Jána Čurillu, obvineného vyšetrovateľa NAKA, vyzval predsedu parlamentu Borisa Kollára, aby sa verejne ospravedlnil za vyjadrenie "čurillovská mafia,." To odznelo v rámci tlačovej konferencie strany Sme Rodina z úst predsedu hnutia, Borisa Kollára.


Peter Kubina podľa Aktuality.sk argumentuje tým, že vyjadrenie Borisa Kollára sa dotklo jeho klienta a rodiny klienta. Kollárovi pripomenul prezumpciu neviny. A vyzval ho, aby sa verejne ospravedlnil. Tiež ho požiadal, aby sa v ďalšej komunikácii vyvaroval podobným vyjadreniam.
Kollár porušil prezumpciu neviny

"Kubina zdôraznil, že jeho klient obetoval dlhoročnú profesionálnu kariéru a život v službe Slovenskej republike tomu, že mafiu stíhal. A jeho rodina musela znášať všetky riziká a nepohodlie z toho vyplývajúce,“ informuje Aktuality.sk.

Kollárove vyjadrenie považuje Kubina za hrubé dehonestovanie a znevažovanie a zásah do dobrej povesti Jána Čurillu a jeho rodiny. Kubina tvrdí, že ak predseda vlády, druhý najvyšší ústavný činiteľ na tlačovej konferencii označuje za mafiu niekoho menom, tak ide aj o porušenie prezumpcie neviny.

"Minúty zúfalstva u členov OĽaNO nastali po hanebnej otázke médií," píše Jozef Lenč
"Spoločenstvo zúfalých na zbytočnej tlačovej konferencii. "Takto hodnotí politológ Jozef Lenč tlačovú konferenciu členov strany OĽaNO, kde podľa neho vystúpili najvernejší Igora Matoviča. "Postavili sa pred mikrofón a rozhodnosťou a umom sebe... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová